Drop bare de dyre bioposer: Bliver alligevel sorteret fra

Randers Kommune afslører, at de særlige grønne poser til organisk affald er overflødige

Her bliver affaldet sorteret i Randers. Foto: Randers Kommune

I næsten alle østjyske kommuner – blandt andet Randers – er borgerne begyndt at skulle sortere sit affald, så den organiske bliver puttet i sin egen affaldspose. Men der er ingen grund til at købe de dyre bioposer til affaldet, lyder det fra Randers Kommune.

Din bananskræl er farveblind, og det er vi i dette tilfælde også. Du kan bruge en hvilken som helst anden slags pose.

Randers Kommune

De er nemlig ikke helt billige, men Randers Kommune fortæller så nu også, at de reelt ikke har nogen funktion.

- Din bananskræl er farveblind, og det er vi i dette tilfælde også. Du kan bruge en hvilken som helst anden slags pose - det er ikke nødvendigt at bruge penge på dyre bioposer eller andet, for alle poser uanset farve og type bliver nemlig sorteret fra i anlægget, skriver Randers Kommunes affaldskontor på Facebook.

Fra start uddelte man almindelige affaldsposer som en ekstra service i indsamlingen, lyder det fra kommunen.

- Hvert forår leverer vi gratis poser ud til alle enfamiliehuse. Slipper de op før, det sker næste gang, så kan du altså bruge helt almindelige poser uden problemer, skriver affaldskontoret.

02:56

Næsten alle kommuner i Østjylland har indført en form for affaldssortering hos borgerne. Men et renovationsselskab har valgt en anden vej. Se hvorfor i indslaget her. 

Luk video

Det er stort set kun Norddjurs og Syddjurs Kommuner, hvor borgerne ikke skal sortere affaldet i Østjylland. I de resterende er der indført den ene eller anden form for sortering, og flere steder er nye og mere vidtgående modeller på vej. 

Her kan du se, hvor langt de forskellige kommuner er med at nå regeringens mål om 50 pct. genanvendelse af husholdningsaffald i 2022.