Dronningen på traktortur

På lørdag besøger regentparret Endelave

Øens knap 200 beboere er på den anden ende. De har blandt andet skulle finde ud af, hvordan regentparret skulle komme rundt på øen.

Det mest naturlige for øboerne var at lade en traktor med vogn transportere de kongelige, men det har holdt hårdt.

Dødsulykken for 2 år siden på Mandø i Vadehavet betød nemlig, at reglerne for transport i en traktorvogn er skærpet, så i første omgang sagde myndighederne nej, og derfor overvejede Horsens Kommunes kulturchef Henning Nørbæk at skaffe en karet i stedet for.

- Men i den gode sags tjeneste satte de forskellige myndigheder sig sammen på mail. Det var Trafikstyrelsen, Skat, to politienheder og den private synsvirksomhed, og de fandt ud af, at selvfølgelig kan det lade sig gøre at få en traktorvogn til at køre med 8 personer i 6 timer i alt 1530 meter på Endelave, siger Henning Nørbæk til DR Østjylland.

Traktoren og vognen får oven i købet politieskorte.

- Det bliver med 2 motorcykelbetjente foran, og det bliver med PET og det øvrige politi som det sig hør og bør ved et regentpar-besøg, siger han.

Oprindeligt havde myndighederne krævet, at vognen af sikkerhedshensyn skulle have 1 meter og 20 centimeter høje sider, men det krav er nu droppet, for ellers ville regentparret have svært ved at se øen fra deres bænke oppe i vognen.

- Så alt er godt, også for publikum, siger Henning Nørbæk.