Dronningen: Dokk1 spærrer for byen

- Byggeriet nede ved havnen er på sin vis flot, men jeg synes, at det smadrer havnefronten lidt

Dokk1. Foto: Colourbox

1 af 2

Dronning Margrethe er glad for Aarhus.

Det fremgår tydeligt af bogen 'De Dybeste Rødder' af Thomas Larsen.

Her er et helt kapitel tildelt Aarhus og Østjylland. Men selv om dronningen er glad for Den Gamle By, Aros og Moesgaard Museum, er der og også noget, der stikker lidt i de royale øjne. 

Læs også Dronningen i Favrskov: Alle 550.000 kroner værd

- Byggeriet nede ved havnen er på sin vis flot, men jeg synes, at det smadrer havnefronten lidt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man vælger at gøre alting vandret, når der bagved ligger en by med domkirkens to store tårne og de små spir. Jeg kan ikke forstå, at man skal lave tingene på den led, når man er så tæt på gamle bygninger, siger dronning Margrethe og understreger, at hun jo altså ikke er arkitekt.

- Når man kommer fra vandet og ser den kæmpe dok - eller hvad de kalder den - spærrer den for byen. Det bryder det lidt flimrende billede, der er så charmerende, når man kommer til en by fra vandsiden. Men det er der jo så heller ikke ret mange, der gør, så der er nok ingen, der tænker sådan, siger dronning Margrethe.

Læs også Se videoen: Dronningen besøger Moesgaard

Dronning Margrethe fik overdraget Marselisborg Slot i 1967 og er kommet jævnligt i Aarhus siden.

- Jeg føler mig knyttet til Aarhus og lægger mærke til, hvordan det hele udvikler sig. Dengang var det en provinsby med ambitioner, men den havde ikke så meget at have dem i. I dag er Aarhus blevet en stor by, der kan være sig selv bekendt, siger dronning Margrethe.

Og så følger der en lille vits om Aarhus.

- Når en embedsmand skulle til Aarhus før i tiden, lød det: 'Nå, du skal til Aarhus. Det skal du ikke være ked af. Det er kun de første 25 år, der er de vanskeligste!' Sådan er der ingen, der siger mere. Det er absolut en venlig by, siger dronning Margrethe.

  Foto: Google Maps