Dronningen besøger Favrskov

7. september bliver en festdag for Favrskov Kommune

Når solen står højt på himlen, og sommeren rammer Danmark, er der tradition for, at Kongeskibet Danmark sejler landet rundt og besøger danske købstader.

I sommeren 2016 afviger Kongehuset dog lidt fra tidligere traditioner, da majestæten i år vil besøge andet end købstæder, og her er Favrskov Kommune en af de heldige udvalgte.

Onsdag 7. september kan kommunen derfor hejse flagene og byde Hendes Majestæt Dronningen velkommen til kommunen, på den sidste del af årets sommertogter.

- Tilbage i 2012 havde vi besøg af kronprinsparret i forbindelse med byjubilæet i Hinnerup og Hadsten, og det besøg var i den grad med til at samle folk. Billederne fra den dag viser mange glade ansigter, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring, og fortsætter:

- Sådan tror jeg, at det kan blive igen, når vi er så heldige at være en af de udvalgte kommuner på dronningens sommertogter. Majestætens besøg vil helt sikkert vække begejstring rundt omkring og samle folk på kryds og tværs.

Regentparret smagte på Syddjurs

Vil planlægge et bredt program

Dagens program skal planlægges i tæt samarbejde med hoffet, og selv om dagen langt fra er planlagt endnu, så fortæller borgmesteren, at kommunen vil anstrenge sig for at gøre programmet så bredt og interessant som muligt.

- Vi vil glæde os til at vise vores kommune frem. Vi har rigtig meget at fortælle om, så derfor handler det om at vælge ud, så vi kan byde ind med nogle aktuelle og vedkommende programpunkter til dagen, siger borgmester Nils Borring.

Op til besøget i Favrskov Kommune gæster Hendes Majestæt Dronningen Odsherred Kommune, og efter besøget i Favrskov rundes sommertogterne af med et besøg i Langeland Kommune.

I sommeren 2015 besøgte Regentparret Syddjurs Kommune, og det samlede tusindvis af østjyder, der ville byde Regentparret velkommen.

Se herunder en video fra sidste års royale besøg i Syddjurs.