Drømmer om udlandet

Vil først sikre sin klub overlevelse i Superligaen

Foto: badenfoto.dk

Da forårssæsonen startede, lå AC Horsens på en pæn syvendeplads i Superligatabellen, men efter forårssæsonens start har holdet kun spillet sig til fire point og dermed lidt fem nederlag ud af syv kampe i 2013.

Derfor er alvoren også pludselig lidt anderledes, for de hold, der lignede næsten sikre nedrykkere, har hævet sejre og point hjem her og der, og nu ligger Horsens pludselig under nedrykningsstregen.

Martin Spelmann var selv på vej væk fra Horsens sidste år, hvor rygterne om en kontrakt i udlandet svirrede for den centrale midtbanespiller, der i sine ungdomsår holdt til i Brøndby IF. Spelmann har kontrakt i Horsens indtil 2014, men drømmen om at spille i en udenlandsk klub lever stadig hos ham. Men først skal Horsens' overlevelse sikres.

- Det er klart, at der er langt fra 1. division til udlandet, men drømmescenariet for mig er stadig, at vi slutter som minimum tier og ryger i en pokalfinale, og at jeg bliver solgt. Men jeg vil helst ikke blande tingene sammen. Mine tanker er slet ikke der på nuværende tidspunkt. Om halvanden måned er mit fokus på, hvad der så skal ske, men lige nu er det ren og skær overlevelse og en pokalfinale, jeg tænker på, siger Spelmann.

- Vi tror stadig på det

AC Horsens ligger nummer 11 i tabellen efter lørdagens nederlag til FC Midtjylland. Østjyderne har samme pointantal som Brøndby IF og SønderjyskE, der begge har spillet én kamp færre.

- Der var ikke mange, der havde forudset for et par runder siden, at vi ville ryge i fedtefadet, for der var mere eller mindre dømt to hold ude på det tidspunkt. Vi tror stadig på det, men vi er også bevidste om, at det går galt, hvis vi ikke får nogle point på kontoen, siger Martin Spelmann, der har repræsenteret AC Horsens på midtbanen siden 2008.

Han var derfor også med, da Horsens var en tur nede og vende i den næstbedste danske række i 2009-2010-sæsonen ligesom flere andre spillere i det nuværende Horsens-mandskab. Og det kan blive en fordel ifølge 26-årige Spelmann.

- Vi er mange, der har prøvet det før. Og vi ved, hvad der skal til og har erfaringen fra sidste gang, hvor vi rykkede ned. Der spillede vi god fodbold, men fik ikke pointene. Vi har en masse redskaber, men det bliver finaler for hver uge, vi spiller, siger han.