Drenge vil banke de gamle

Er blandt de allerbedste til at spille skak

02:38

1 af 2

De begyndte at spille skak allerede, da de var fem-seks år gamle, og i dag er vennerne Jonas Bjerre og Filip Olsen en del af ungdomslandsholdet i skat.

Vennerne er de yngste i Danmark til at bære titlen "mesterspillere", og det er der en grund til, hvis man spørger deres træner:

- De er blandt de absolut bedste i forhold til deres alder nogensinde i Danmark, siger Mads Boe, som er ungdomslandstræner og Filip Olsens far, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ni-årige Jonas Bjerre fra Bjedstrup og 11-årige Filip Olsen fra Tilst spiller skak hver eneste dag for hele tiden at blive endnu bedre.

I dag fik drengene så mulighed for at vise, hvorfor de er mesterspillere. Det skete, da der var turnering på Chess House i Aarhus mellem ungdomslandsholdet og en række tidligere landsholdsspillere.

Men selvom der var over 50 års forskel på modstanderne i flere af kampene, var 11-årige Filip ikke i tvivl om, hvem han synes, er sjovest at spille imod:

- De gamle er sjove at spille med, fordi de mangler den der skarpe sans.. at de ikke hugger, når de får chancen, siger Filip Olsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jonas Bjerre og Filip Olsen er i udlandet for at spille turnering cirka 10 gange om året.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.