Drenge blev anholdt på skole

For at demonstrere sagens alvor valgte politiet i Skanderborg at anholde tre voldelige drenge i skoletiden.

For at ingen af skolens elever skulle misforstå sagens alvor, valgte politiet i Skanderborg at møde frem på Morten Børup Skolen i undervisningstiden, da betjentene i går anholdt tre 15-årige drenge, der gentagne gange har slået en kammerat, mens de videofilmede volden på en mobiltelefon.

- Det er meget vigtigt, at børn og unge kan opleve en sikker og tryg hverdag i skolen. Vi vil sende et signal om, at det ikke skal være en smart trend at slå andre, for at optage det på sin mobiltelefon, siger kriminalinspektør Steen Edeling til TV2 / ØSTJYLLAND.

De tre drenges gentagne overfald blev anmeldt til politiet af offerets forældre, efter skolen havde opfordret dem til det.

- Når vold mellem eleverne får en så alvorlig karakter som det her, så er det klart, at der skal en politianmeldelse til, siger skoleleder John Møller.

Begivenhederne på Morten Børup Skolen er det først kendte eksempel i Østjylland på såkaldt Happy Slapping, hvor unge optager deres egen vold mod sagesløse på en mobiltelefons videokamera.