'Dreng' fik nyt værelse på Aros

Efter tolv år på samme plads blev 'Boy' i dag flyttet

02:14

Skulpturen og ikonet ’Boy’ har stået på den samme placering på det aarhusianske kunstmuseum Aros i de seneste tolv år, men mandag begyndte museet at skille drengen ad, og i dag blev han så flyttet til sin nye plads.

- Han sidder i et rum med loftet lige over hovedet, og det får ham til at se gigantisk ud, som om at han sprænger rummets proportioner, siger museumsinspektør ved Aros, Pernille Taagaard Dinesen. 

Læs også Oh Boy: Aros-ikon skal splittes i to

For de besøgende var der blot nogle fodaftryk, der markerede, hvor den ikoniske skulptur havde stået indtil dagen før, og det var en mærkelig oplevelse for de gæster, der havde været vant til at vide, hvor drengen var.

- Det er lidt tomt, synes jeg. Når man normalt er vant til, at han plejer at sidde her og kigge ud, så er han bare væk lige pludselig, siger Morten Abildgaard Knudsen, der besøgte Aros i dag. 

Læs også

Men det var ikke kun gæsterne, der synes, det hele var lidt underligt, også for museets ansatte var det et specielt syn at se Boy i to stykker.

- Det er rigtig underligt, vi vidste jo alle sammen, at han var bygget op som et skelet, altså et stilads inden i, men at kigge ind i ham, har været en kæmpe oplevelse for os alle sammen, siger Pernille Taagaard Dinesen