Dramatisk nul-løsning

Lokalopgør endte målløst

Klichéen om en 0-0 kamp, der havde det hele bortset fra målene, holdt stik, da AGF hjemme i Aarhus spillede uafgjort mod lokalrivalerne fra Horsens. Et resultat, som ingen af holdene kunne være tilfredse med, når man så på forløbet.

Til gengæld fik tilskuerne en kamp med masser af underholdning og åbne chancer i begge ender.

Efter en første halvleg, hvor de to hold hver havde tyve gode minutter, satte gæsterne sig i den grad på spillet efter pausen. Her virkede det som om, at Horsens har forstået budskabet om, at det er nu, der skal point på kontoen, hvis medlemskabet til Superligaen skal fornyes efter denne sæson.

Flot målmandsspil

Men hver gang, at de sort-gul stribede gæster nåede frem til store chancer, stod Steffen Rasmussen i vejen.

AGFs rutinerede målmand havde stor ære af kampen, hvor han flere gange hev store redninger frem af posen, ikke mindst da han et kvarter før tid vandt duellen med Martin Spelmann, som var spillet fri og var kommet alene igennem.

Den konstant hårdt fightende Spelmann var en afgørende faktor for Horsens-dominansen i anden halvleg, men han var ikke cool nok, da han fik chancen for at afgøre kampen.

Brændte straffespark

Netop som så ud til, at en Horsens-scoring ville blive den logiske resultat af et massivt overtag, fik AGF tilkendt et straffespark. I første halvleg havde der været flere situationer, hvor hjemmeholdet appellerede for straffe, og da indskiftede Søren Larsen blev trukket ned af Alexander Juel i feltet, fløjtede dommer Michael Svendsen og pegede på pletten.

Osama Akharraz gik selvsikkert frem til pletten, men hans skud var alt for svagt og nemt at læse for unge Frederik Rønnow. Målmanden der dermed sikrede Horsens det ene point. Efter det brændte straffe kom AGF ind i kampen igen, men ingen af holdet formåede at sørge for en afgørelse.

AGF måtte undvære Casper Sloth det meste af kampen, da han måtte udgå efter kun et kvarter. Efter 33 minutter fik unge Markus Solberg, der havde fået chancen i front fra start en stor chance, men AGF-talentet ramte bolden skidt og blev i stedet skiftet ud til fordel for Søren Larsen.

Med resultatet rykker Horsens op over nedrykningsstregen, inden søndagens kampe, mens AGF lægger lidt afstand til bundholdene, men ikke nok til at aarhusianerne på nogen måde er ude af bundkampen.