Dramatisk butikstyveri

Slog to betjente og kastede med en cykel

Et butikstyveri i en sportsforretning i Åbyhøj udviklede sig dramatisk sent på eftermiddagen i går.

En 23-årig rumænsk mand havde taget en maske, en snorkel og en harpun i forretningen, og da personalet forsøgte at stoppe ham, truede han dem, og det lykkedes ham at slippe fri og løbe ud af forretningen.

Han valgte dog at tage opstilling så tæt på butikken, at personalet stadig kunne se ham og fortælle politiet nøjagtigt, hvor han befandt sig:

- Han reagerede ikke på politiets tilråb eller tilstedeværelse, hverken på dansk eller engelsk. Han havde en saks i hænderne, som han pludselig smed og begyndte at løbe, mens han smed med nogle af sine beklædningsdele, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Slog løs på to betjente

Jagten fortsatte til en have på Helgesvej, hvor den 23-årige mand fandt en cykel og kastede på en politiassistent. Politiet forsøgte at bruge peberspray mod manden, men lige lidt hjalp det.

Manden begyndte at slå en af betjentene og løb væk igen. Til sidst fik politiet ham ned at ligge, men han kom op igen og tildelte politiet endnu flere slag. Men efter at endnu en patruljevogn kom til stedet, lykkedes det at anholde manden:

- To af vores politiassistenter fik slag og spark i ansigtet og på brystet og har begge fået knubs. Det er heldigvis ikke hver dag, vi oplever sådan noget, men det viser bare, at vi altid skal være forberedt på "worst case", siger Mogens Brøndum.

Den 23-årige er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger.