Dræbte hund og stak sin mor

33-årig tiltalt for drabsforsøg på sin mor

- Det var en tydeligt bevæget kvinde, der forlod vidneskranken i byretten i Horsens i går, hvor hendes søn er tiltalt for forsøg på manddrab.Den 17. marts i år stak han sin mor to gange i brystet og maven med en kniv efter først at have dræbt familiens schæferhund.

Den 33-årige erkender de faktiske forhold, men nægter sig skyldig i anklagen om forsøg på manddrab. Det skriver Horsens Folkeblad.

Retssagen mod ham begyndte i går, hvor han selv og moderen afgav forklaring. Først da den 55-årige mor havde forladt retssalen, lod hun tårerne få frit løb.

- Jeg er bare glad for, at det er overstået, sagde hun efter sin forklaring i retten, hvor hun virkede overrasket over dommerens oplysning om, at hun ikke havde pligt til at vidne mod sin søn.

Den 55-årige kvinde fra Løsning fortalte, at hun dagen inden overfaldet havde sendt sin søn en sms, hvor hun opsagde hans lejemål i ejendommen ved siden af. Årsagen var, at han samme dag havde forsøgt at drukne hendes anden søns hundehvalp, og det havde gjort hende gal og utryg.

- Han har altid været en stille og rolig dreng, og han har aldrig før gjort nogen fortræd, men han havde det ikke godt. Vi kom til at føle os utrygge ved ham, forklarede moderen i retten.

Hun havde dog ikke drømt om, at sønnen for alvor ville gøre hende ondt. Men da hun vendte hjem fra arbejde den næste dag, blev hun mødt af sønnen, der stak hende i brystet med en kniv.

- Han havde et underligt udtryk i ansigtet, som jeg aldrig har set før. Det var som om, han var skadefro. Man tror ikke, at ens søn kan gøre sådan noget, men da jeg så blodet rende ned af mig, flygtede jeg ud af

huset, fortalte den 55-årige kvinde.

Det lykkedes hende at stoppe en bil på vejen med ordene: »Hjælp mig, jeg er blevet stukket ned af min søn«.Herefter blev hun kørt til Lægehuset i Hedensted, hvor hun blev syet for sine skader.

Den 33-årige svarede nøgternt og direkte på alle spørgsmål, og han viste ingen tegn på at være følelsesmæssigt påvirket under sin

forklaring i retten i går.

- Min mor havde opsagt mit lejemål, og det gjorde mig vred og aggressiv, fortalte den 33-årige mand om sin motivation for overfaldet.På det tidspunkt boede han til leje hos sine forældre i en lejlighed ved siden af deres hus.

Han spiste middag hos forældrene flere gange om ugen og havde selv nøgle til deres hjem. Men den morgen fik han en sms fra sin mor.

- Hun opsagde lejemålet og skrev, at de havde skiftet lås i huset. Jeg syntes, hun skulle straffes, og jeg ville skade hende, forklarede den 33-årige mand, der på tidspunktet fik medicin mod depression.