Drabssigtet fængslet

35-årig varetægtsfængslet for fire uger

Politiets beviser mod en 35-årig mand i sagen om drabet på 56-årige Per Ernst Mikkelsen er så stærke, at en dommer ved Retten i Aarhus fredag har varetægtsfængslet den sigtede i foreløbig fire uger.

Den sigtede valgte ikke at kære kendelsen til Vestre Landsret. Det selv om han nægter sig skyldig i drabet.

Tre betjente mandsopdækkede under grundlovsforhøret den høje, lyshårede og kortskæggede mand, der med stenansigt sjoskede på plads i retssalen iført gummisandaler og joggingtøj.

Den sigtede har tidligere været tiltalt for en likvidering i Aarhus-området. Han blev dog frifundet af en domsmandsret og fik efterfølgende erstatning.

Politiet anholdt manden torsdag og har nu sigtet ham for drabet på Per Ernst Mikkelsen. Han blev dræbt med adskillige knivstik.

Hans lig blev fundet af nogle skolebørn ved et vandløb syd for Holmstrupgård-bebyggelsen i Aarhus-forstaden Brabrand i slutningen af april.

Den 35-årige blev anholdt torsdag formiddag klokken 10 på sin kærestes bopæl.

- Anholdelsen er resultatet af længere tids efterforskning, og anholdelsen er forløbet ganske stille og roligt, siger vicepolitiinspektør Michael Weiss fra Østjyllands Politi.

Skaffet beviser i sagen
En 59-årig kvinde er også sigtet i sagen. Politiet mener, at hun har skaffet beviser i sagen af vejen, og at hun har løjet over for politiet omkring, hvem der kunne være gerningsmanden. 

Anklagemyndigheden i Østjylland overvejede i første omgang, om man også skulle forlange kvinden varetægtsfængslet, men besluttede sig for at løslade hende, efter at politifolkene var færdige med at afhøre hende.

Politiet havde i første omgang svært ved at få hul på sagen, og derfor valgte man at offentliggøre billeder af den dræbte i pressen.

Håbet var, at vidner ville melde sig på banen. Det har tilsyneladende båret frugt, men politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad der nøjagtigt har ført efterforskerne på sporet af den sigtede.