Drabsmand set på Sjælland

Togfører har genkendt flugtfange

Den unge drabsmand, som fredag stak af fra fra det psykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus, befinder sig sandsynligvis på Sjælland.

- Han har tilsyneladende taget toget fra København mod Kalundborg med afgang fra hovedbanegården klokken 19.36 lørdag, siger Carsten Dahl, vagtchef ved Østjyllands Politi.

- I hvert fald mener en togfører at have genkendt den undvegne, umiddelbart før toget stoppede i Høje Taastrup. Så vi formoder, at han befinder sig et sted i Storkøbenhavn, siger vagtchefen til Ritzau.

Flygtet fra psykiatrisk hospital

Den forsvundne er 20-årige Dannie Sejbjerg Meldgaard, der i september blev dømt for drabet på en 25-årig mand i Auning på Djursland. Han stak af fredag, da han var ude at gå en tur med to ansatte fra hospitalet klokken 09.50. 

 

Mentalundersøgelsen konkluderede, at Meldgaard er sindssyg, og derfor er han i stedet for en almindelig fængselsstraf dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

- Han vurderes ikke som potentiel farlig over for andre, men det skal anføres, at der er tale om en drabsmand, sagde politikommissær Mogens Brøndum tidligere lørdag.

Dømt for drab

Drabet skete i oktober 2011, og efter forbrydelsen blev dersat ild til villaen i Auning, ligesom den 20-årige kørte liget til en sø nær Mejlby.

Den forsvundne er spinkel og har lyst, kortklippet hår. Han var blandt andet iført en mørk vindjakke med tern, hvide sko og posede cowboybukser med rødt print på højre ben.