Krigsveteran slog forældre ihjel: Vil anbringes på en anden institution

Lars Kragh og hans forsvarer forsøger i dag at få ændret strafudmålingen i Landsretten

Jørgen og Kirsten Kragh fra Låsby blev sidste sommer fundet døde bag i deres grå Golf.

I dag skal Vestre Landsret tage stilling til, om Lars Kragh skal anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling i stedet for på Sikringen i Slagelse.

1 af 2

I dag skal Vestre Landsret tage stilling til, om den drabsdømte krigsveteran Lars Kragh fik en for hård dom, da Byretten i Randers dømte ham til anbringelse på Sikringen i Slagelse på ubestemt tid.

I slutningen af september blev den 43-årige Lars Kragh dømt for at dræbe sine forældre tilbage i juli 2016.

Læs også Lars Kraghs storebror: Jeg tilgiver ham

Efter flere dages jagt, hvor politiet flere gange bad om hjælp fra offentligheden, blev han den 12. juli sidste år anholdt ved Vonge vest for Horsens. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i. Bilen var forældrenes koksgrå VW Golf. 

Lars Kragh blev sidste sommer anholdt på en landevej i nærheden af Vejle. Hans forældres lig befandt sig i bilen.

Handlede i nødværge

I byretten erkendte han drabene, men nægtede sig skyldig, da han mente, at han handlede i nødværge.

Han blev dog kendt skyldig og dømt til anbringelse på Sikringen i Slagelse, som er en topsikret institution.

Læs også Lars Kragh idømt forvaring på ubestemt tid i sikret afdeling

Det er den beslutning, som Lars Krag og hans forsvarer, Mikkel Nielsen, i dag vil forsøge at få Landsretten til at omstøde, så Lars Kragh i stedet anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

I Byretten mente et mindretal på tre af de tolv stemmer, at han skulle anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling i stedet for Sikringen.

00:47

VIDEO: I juli 2016 deltog flere hundrede lokale beboere i et fakkeltog for at mindes det dræbte ægtepar Kirsten og Jørgen Kragh.

Luk video

I retten argumenterede anklageren for, at sikringsafdelingen var det eneste sted, Lars Kragh kunne blive dømt til at skulle opholde sig.

Han var ifølge anklageren for farlig til en almindelig psykiatrisk institution. Anklageren henviste til mentalundersøgelsen af Lars Kragh, der siger, at han er potentielt farlig - især måske for sin nærmeste familie. 

Læs også Forældremorder vil undgå anbringelse på Sikringen

Lars Kraghs forsvarer mente, at vurderingen af hans farlighed skyldtes misforståelser, og at der var lavet en fortælling om Lars Kragh som farlig elitesoldat, der var trænet til at slå ihjel - til trods for at han i forbindelse med sin udsendelse for militæret ikke var soldat. 

Sagen Kort

Lørdag den 9. juli 2016:
Østjyllands Politi udsender en efterlysning af 42-årige Lars Kragh og hans forældre Jørgen og Kirsten Kragh på henholdsvis 74 og 69 år. I efterlysningen stod også, at politiet efterlyste parrets koksgrå VW Golf. Den var sidst set en 9. Juli i Limfjordstunellen i sydgående retning.
 
Mandag 11. juli 2016:
Den grå Golf bliver set af en borger i en plantage i Blåvand ved Esbjerg. Ved bilen stod en mand, der angiveligt var Lars Kragh. Borgeren kunne ikke se, om der var flere i bilen.
 
Tirsdag den 12. juli 2016:
Om eftermiddagen klokken 16.16 lykkedes det politiet at anholde Lars Kragh i Vonge i Sydøstjylland. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i.
 
Onsdag den 13. juli 2016:
Lars Kragh bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han nægter sig skyldig i drab ligesom han nægter usømmelig omgang med lig. Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre på et tidspunkt imellem den 7. og 9. juli. Det er sket med knytnæveslag og slag med en økse.

Fredag den 22. september 2017:
Lars Kragh blev her kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det afgjorde et enigt nævningeting ved Retten i Randers.

Onsdag den 27. september 2017:
Lars Kragh idømmes forvaring uden tidsbegrænsning på Sikringsafdelingen i Slagelse.

Tirsdag den 10. oktober 2017:
Lars Kraghs forsvarer, advokat Mikkel Nielsen, oplyser, at de har besluttet at anke dommen til Vestre Landsret. I byretten blev Lars Kragh dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse, hvor man anbringer de farligste sindssyge kriminelle.