Dorthe dropper fridag og holder nytår for ældre på plejehjem

Ægtepar vælger at tilbringe deres nytårsaften på plejehjem for at arrangere fest for de ældre

Det er på ældrecentret Svaleparken i Assentoft ved Randers, at en af medarbejdere frivilligt har taget tjansen nytårsaften for at holde fest for de ældre. Foto: Google Street View

Dorthe Thorsgaard og manden Eigil har besluttet at bruge deres nytårsaften på at sprede glæde for de ældre på ældrecentret Svaleparken i Assentoft ved Randers.

- Vi gjorde det også sidste år, og det var en fantastisk aften for de ældre. Flere af beboerne spurgte derfor, om vi ikke kunne gøre det igen, og det besluttede vi så at gøre, fortæller Dorthe Thorsgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Ellers skulle de ældre i ældreboligerne have sørget for det hele selv. Så er det da i stedet sjovere at samle dem, og det formår de ikke altid selv.

Dorthe Thorsgaard, social- og sundhedshjælper

Hun er til daglig ansat som social- og sundhedshjælper samme sted, men havde fri nytårsaften i år. Nu har hun så alligevel valgt at møde ind sammen med manden for at holde den nye tradition i hævd.

- Ellers skulle de ældre i ældreboligerne have sørget for det hele selv. Så er det da i stedet sjovere at samle dem, og det formår de ikke altid selv, siger Dorthe Thorsgaard.

Læs også Plejehjem for alkoholikere er en succes: - Jeg kom væltende i en ordentlig sidevind

Menuen kommer til at bestå af sild, lun leverpostej og frikadeller efter beboernes ønske, og så er der selvfølgelig også lagt op til champagne senere på aftenen.

Arrangementet kommer helt specifikt til at foregå for de ældre, der bor Svaleparken 7-9.