Don't worry, be happy

Vokalkunstneren Bobby McFerrin underviser på Det Jyske Musikkonservatorium

00:38

Foto: pressefoto

1 af 2

Amerikaneren med den virtuose stemme er mest kendt for sit hit "Don't Worry, Be Happy". Nu bliver han tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som adjungeret professor.

Rytmisk korsang er et af Det Jyske Musikkonservatoriums helt særlige indsatsområder 

-  Netop derfor er det en fantastisk mulighed at kunne etablere dette samarbejde med Bobby McFerrin, siger rektor Thomas Winther. 

- Det har afgørende betydning for konservatoriet at kunne sætte endnu et verdensnavn på listen over adjungerede professorer, og vi er meget stolte over at Bobby McFerrin vil medvirke til at gøre konservatoriet endnu stærkere inden for den rytmiske korsang.

Certificeret uddannelse
Aftalen med McFerrin er kommet i stand via konservatoriets professor i rytmisk korledelse, Jim Daus Hjernøe. Den betyder at konservatoriet i samarbejde med McFerrins agentur Original Artists er i gang med at udvikle en helt ny international masteruddannelse i improvisation for vokalensembler som forventes at starte til september 2011.

Uddannelsen vil primært finde sted over en række weekender. Undervisningen varetages dels af konservatoriets egne lærere, dels af gæstelærere fra kredsen omkring Bobby McFerrin. Uddannelsen vil certificere deltagerne til at undervise i improvisation for vokalensembler i den særlige stil, som McFerrin er eksponent for. Det Jyske Musikkonservatorium er den eneste institution i verden, der har dette tilbud.

Bobby McFerrin i Musikhuset
Bobby McFerrin kommer til Aarhus i forbindelse med Aarhus Vocal Festival d. 6.-9. maj. Her skal han bl.a. give en intern masterclass for de studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium og for festivalens deltagere. 

Udnævnelsen som adjungeret professor finder formelt sted ved masterclassen i Musikhusets symfoniske sal, lørdag d. 7. maj kl. 13. Her optræder McFerrin sammen med vokalensemblet The New Voxnorth under ledelse af Jim Daus Hjernøe. Ved hovedkoncerten om aftenen optræder McFerrin med Aarhus-koret Vocal Line og gæster, under ledelse af Roger Treece.

Se musikvideoen Don't Worry, Be Happy på EMI's YouTube-kanal:

Bobby McFerrins hit Don't Worry, Be Happy bragede igennem på alverdens radiostationer i 1988 og blev den første a capella-sang, der opnåede at blive nummer et på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100.

Sangen, der udelukkende består af lyde frembragt med munden af Bobby McFerrin, sikrede ham desuden titlen årets mandlige popsanger og årets hit ved de amerikanske Grammy Awards i 1989.