Dømt for vold - frifundet for afpresning

Tre medlemmer af den såkaldte Trillegårdsbande i Århus blev dømt for rå vold, men frifundet for afpresning.

Det kostede onsdag tre mænd fra den berygtede Trillegårdsbande i Århus en voldsdom, mens de blev frifundet for afpresning af offeret, en 20-årige danskfødt mand fra Brabrand.

Den 23-årige Rabih Baddoura og den 24-årige Barzan Jalal fik hver et års fængsel, mens den 29-årige Marten Qasha fik 10 måneders fængsel.

Som led i et økonomisk mellemværende af ukendt karakter hentede de tre mænd den 20-årige på et fitness-center en novemberaften i fjor, kørte ham mod sin vilje til et mørkt skovområde ved Vestereng, slog og sparkede ham og bad ham tage alt sit tøj af.

Under ydmygelsen blev han truet til at betale 150.000 kroner, og da det var omsonst, blev han til sidst tilført et 12 centimeter langt og halvanden centimeter dybt knivsnit på venstre kind. Fra tinding til mundvig.

Han blev kørt til skadestuen i den mørke Ford Focus med tonede ruder og syet med 19 sting. Her forklarede han den undrende læge, at han havde snittet sig selv.

Retten dømte alene de tre for det grove snitsår, men frifandt mændene for afpresning. Baggrunden er, at både de dømtes og offerets forklaringer har været skiftende og derfor fuldstændig utroværdige.

Allerede i januar trak den 20-årige sin anmeldelse tilbage, da han til en politimand sagde, at han havde "fået en ordning med Trillegården".

- Jeg snittede mig selv, mens jeg sad i bilen. Jeg tog steroider og har en hjerneskade. Derfor kan jeg ofte blive hidsig og sur. Det slog klik inde i hovedet på mig, sagde manden i retten.

Den forklaring troede hverken anklageren eller dommeren på.

- Det har alle formodninger imod sig, at man kan snitte sig selv med vilje eller ved en fejl, sagde dommeren. Han fandt ikke grundlag for at dømme for afpresning alene på baggrund af den første politirapport i sagen.

De tre mænd ankede dommen, men blev løsladt efter tre måneders varetægtsarrest.