Dømt til at udlevere råbånd

Skal udlevere råbånd med truende bandemedlemmer

Vestre Landsret har givet Østjyllands Politi medhold i, at TV 2 | ØSTJYLLAND skal udlevere råbånd med optagelser fra Gellerup vest for Aarhus med truende bandemedlemmer.

Byretten i Aarhus mente ikke, at TV 2 | ØSTJYLLAND skulle udlevere et råbånd med de kontroversielle optagelser, men nu har Vestre Landsret behandlet kæresagen, og i den nye afgørelse hedder det, at "hensynet til opklaringen klart overstiger massemediernes behov for at kunne beskytte deres kilder."

- Vi tager Vestre Landsrets afgørelse til efterretning hos politiet, og vi ser frem til at have råbåndene som ekstra efterforsknings-mulighed. Herudover har vi ikke yderligere kommentarer, siger vicepolitikommissær Jesper Bøjgaard Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sag videre til Højesteret

Direktør Peter Kramer, TV 2 | ØSTJYLLAND, siger, at rå-optagelserne ikke findes mere.

- Vi genbruger dagligt de meget kostbare disketter, som vi anvender, når vi optager materiale til vores Nyheder. Det gælder også den pågældende diskette, der blev anvendt ved optagelserne i Gellerup.

- Vi mener i øvrigt, at sagen er så principiel, at vi via vores advokat har søgt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at føre sagen videre til Højesteret, siger direktør Peter Kramer.