Dømt for sexmisbrug

Forstander skal i fængsel

En 64-årig tidligere forstander for et opholdssted ved Skanderborg og plejefar er torsdag kendt skyldig i seksuelt misbrug af et plejebarn i en ankesag ved Vestre Landsret.

Torsdag eftermiddag kom så strafudmålingen, og Vestre Landsret i Viborg idømte den 64-årige til tre et halvt års fængsel for at have krænket pigen seksuelt, fra hun var 10 år gammel og gennem en periode på tre år.

Ifølge Landsretten har den 64-årige haft samleje med pigen fra september 2002 og frem til 2005. Samlejerne fandt sted på opholdsstedet og på et feriecenter. Samtidig har de været i bad sammen og haft oralsex.

Frifundet for fire andre overgreb

Den 64-årige mand er derimod frifundet for seksuelle overgreb på fire andre børn.

Manden blev den 2. maj af et nævningeting ved Retten i Horsens ellers kendt skyldig i samleje og andre former for seksuelt misbrug af to mindreårige piger, som han havde i sin varetægt, da han var forstander på opholdsstedet.

I byretten blev den 64-årige tidligere forstander idømt seks års fængsel for overgreb på to af de fem børn.

Ud over fængsel straffede byretten også den 64-årige ved at frakendte ham retten til at beskæftige sig med børn og unge, både professionelt og i fritiden. Desuden blev ham dømt til at betale de to piger erstatning på i alt 225.000 kroner.

Manden drev det socialpædagogiske opholdssted i omkring 20 år. Børnene på institutionen har oplevet omsorgssvigt i deres liv, og nogle af dem har endda tidligere oplevet seksuelle krænkelser.

Forstanderens misbrug har ifølge anklageskriftet stået på fra 1998 til 2010. Institutionen blev lukket i oktober 2010.