Dømt for rufferi, vold og overfald

Ægtepar får fængselsstraf for bordeldrift

47-årige Jan Birger Olesen og hans hustru, 35-årige Liceane Batista Da Silva, der også blev dømt til udvisning for bestandig, skal henholdsvis tre og fire år i fængsel ifølge en dom i Vestre Landsret fredag.

Jan Birger Olesen fik dermed en strafrabat af at anke, da han i byretten fik fire års fængsel ligesom hustruen.

Jan Birger Olesen blev frikendt for menneskehandel i landsretten, "da de to prostitueredes forklaringer, der var de reelt afgørende beviser, var afgivet, uden at hans forsvarer var til stede", skriver landsretten i afgørelsen.

Konens forsvarer var dog til stede under forklaringerne, og Liceane Batista Da Silva har derfor fået stadfæstet sin dom.

Prostitution på 16 adresser

Prostitutionen er foregået i store dele af Jylland på i alt 16 adresser. Blandt andet omkring Skive, Aarhus, Vejle, Kolding og Frederikshavn, hvor mellem 35 og 40 kvinder samt to mænd er blevet udnyttet.

Retten lagde vægt på, at de prostituerede har været installeret i faldefærdige huse uden for byerne, uden kendskab til sproget og ofte helt alene med krav om at stå til rådighed døgnet rundt.

Jan Birger Olesens tidligere samlever, Lone Irene Jakobsen, blev idømt et års fængsel for en mindre rolle som medvirkende til rufferi.

Ægteparret har fået beslaglagt en mængde værdier i forbindelse med sagen, blandt andet en bil og et kolonihavehus. Effekterne kommer til at dække en del af konfiskationskravet på fire millioner kroner.

Bordelvirksomheden har angiveligt stået på i tidsrummet mellem januar 2008 og marts 2012.