Dommer indrømmer fejl

Fejl kostede de gule dyrt

Foto: Arkiv

Det var et drama af de helt store, da AC Horsens her til aften tabte ude til SønderjyskE.

Et kontroversielt rødt kort, seks mål, og et rødt kort og et straffe, som fejlagtigt ikke blev dømt. Det er i korte træk opsummeringen af næstsidste spillerundes mest spektakulære opgør, der fandt sted på Haderslev Stadion.

Tv-billeder viser tydeligt hånd på bolden

Efter kampen indrømmer kampens dommer, Kenn Hansen, at han begik en fejl. Midt i første halveg - ved stillingen 0-1 til AC Horsens - header Henrik Toft bolden ind i SønderjyskEs mål.

Om bolden er helt inde giver tv-billeder fra TV3 Sport ikke klart svar på. Til gengæld er det helt tydeligt, at bolden bliver skubbet ud i spil igen af en SønderjyskE-spiller, som bevidst bruger armen i situationen.

Dommer Kenn Hansen indrømmer over for TV3 Sport efter kampen, at han begik en fejl:

- Der står enormt mange spillere i vejen, så jeg har intet overblik i situationen. Her på billederne efter kampen kan jeg nu se, at der er klokkeklart straffe - og han skulle nok også have været vist ud.

Soleklart rødt kort

Sådan gik det som bekendt ikke. I stedet blev AC Horsens fældet af et rødt kort lige før pausen. Og her er Kenn Hansen ligeså klar i spyttet og kalder det for et soleklart rødt kort.

Dommeren beskriver Mads Agesens handling i situationen som voldsom adfærd, der ikke er en naturlig del af spillet. Og derfor er udvisningen helt korrekt.

Horsens-gyser venter forude

AC Horsens skal vinde sidste rundes kamp hjemme mod Brøndby for at blive i Superligaen. Lykkes det for de gule, så bliver det netop Brøndby, som skal en tur i 1. division.