Dom stadfæstet: Krigsveteran får ikke lov til at afsone et andet sted

Lars Kragh og hans forsvarer forsøgte i dag at få ændret strafudmålingen i Landsretten

Lars Kragh skal blive på Sikringsafdelingen i Slagelse.

Vestre Landsret stadfæstede i dag dommen mod krigsveteranen Lars Kragh, der i september blev dømt til anbringelse på Sikringen i Slagelse på ubestemt tid, hvor han afsoner en dom for at dræbe sine forældre tilbage i juli 2016. 

Lars Krag og hans forsvarer, Mikkel Nielsen, forsøgte i dag at få Landsretten til at omstøde dommen, så Lars Kragh i stedet kunne anbringes på en lukket retspsykiatrisk afdeling.

- Det var op ad bakke, at få den omgjort, når man har så klare udtalelser fra retslægerådet. Nu er der ikke flere muligheder tilbage, siger Mikkel Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

00:47

VIDEO: I juli 2016 deltog flere hundrede lokale beboere i et fakkeltog for at mindes det dræbte ægtepar Kirsten og Jørgen Kragh.

Luk video

Velbegavet mand

Ifølge forsvareren blev Lars Kragh ked af stadfæstelsen af dommen.

- Det kom ikke bag på ham, men han så ret opgivende ud. Han er ked af at være på Sikringen, fordi det er begrænset, hvilke muligheder har der. Han er en velbegavet mand og rationelt tænkende i mange sammenhænge. Han har svært ved at beskæftige sig selv, udover at se fjernsyn er der ikke meget at lave, siger Mikkel Nielsen.

Læs også Forældremorder vil undgå anbringelse på Sikringen

Anholdt efter flere dages jagt

I juli 2016 blev Lars Kragh anholdt ved Vonge vest for Horsens efter flere dages jagt, hvor politiet flere gange bad om hjælp fra offentligheden. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i.

Bilen var forældrenes koksgrå VW Golf. 

Læs også Lars Kragh idømt forvaring på ubestemt tid i sikret afdeling

Handlede i nødværge

I byretten erkendte Lars Kragh drabene, men nægtede sig skyldig, da han mente, at han handlede i nødværge.

Han blev dog kendt skyldig og dømt til anbringelse på Sikringen i Slagelse, som er en topsikret institution, hvor han nu skal sidde de næste mange år.

- Jeg anser mulighederne for at få ham flyttet som udtømte. I princippet kan han søge Højesteret om at få dommen omstødt. Men det har vi ikke tænkt os at gøre. Nu skal det løbende vurderes, hvordan hans tilstand er. Det bliver tidligst om fem år, siger Mikkel Nielsen.

Sagen kort

Lørdag den 9. juli 2016:
Østjyllands Politi udsender en efterlysning af 42-årige Lars Kragh og hans forældre Jørgen og Kirsten Kragh på henholdsvis 74 og 69 år. I efterlysningen stod også, at politiet efterlyste parrets koksgrå VW Golf. Den var sidst set en 9. Juli i Limfjordstunellen i sydgående retning.
 
Mandag 11. juli 2016:
Den grå Golf bliver set af en borger i en plantage i Blåvand ved Esbjerg. Ved bilen stod en mand, der angiveligt var Lars Kragh. Borgeren kunne ikke se, om der var flere i bilen.
 
Tirsdag den 12. juli 2016:
Om eftermiddagen klokken 16.16 lykkedes det politiet at anholde Lars Kragh i Vonge i Sydøstjylland. Forældrene blev fundet døde i den bil, Lars Kragh blev anholdt i.
 
Onsdag den 13. juli 2016:
Lars Kragh bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han nægter sig skyldig i drab ligesom han nægter usømmelig omgang med lig. Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre på et tidspunkt imellem den 7. og 9. juli. Det er sket med knytnæveslag og slag med en økse.

Fredag den 22. september 2017:
Lars Kragh blev her kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det afgjorde et enigt nævningeting ved Retten i Randers.

Onsdag den 27. september 2017:
Lars Kragh idømmes forvaring uden tidsbegrænsning på Sikringsafdelingen i Slagelse.

Tirsdag den 10. oktober 2017:
Lars Kraghs forsvarer, advokat Mikkel Nielsen, oplyser, at de har besluttet at anke dommen til Vestre Landsret. I byretten blev Lars Kragh dømt til anbringelse på ubestemt tid på Sikringen i Slagelse, hvor man anbringer de farligste sindssyge kriminelle.

Tirsdag den 5. december 2017:
Vestre Landsret stadfæster dommen fra Byretten i Randers. Det betyder, at Lars Kragh skal blive på Sikringsafdelingen i Slagelse.