Dom i sag om hash-visitkort

To mænd idømt betinget fængsel

Retten i Aarhus har i dag afsagt dom i sagen om hashsalg via visitkort.

To unge mænd på 19 år fra Aarhus er i dag blevet idømt 40 dages betinget fængsel for at sælge hash via de meget omtalte visitkort med teksten "God ryger - du ringer, vi bringer", der tidligere på året blev delt rundt i de aarhusianske postkasser. 

De to mænd blev afsløret, da Østjyllands Politi i februar fik tilladelse til at udøve "agent provocateur"  og ringe til telefonnummeret på visitkortet og bestille hash.

Anklager ved Østjyllands Politi, Philip Møller, krævede 60 dages ubetinget fængsel til de to unge mænd og er derfor ikke helt tilfreds med dommen:

- Sagens karakter lægger, efter min mening, helt klart op til at give en ubetinget fængselsstraf, fordi de to sælgere udgjorde et vigtigt led i en særlig form for pushervirksomhed, hvor man på en meget aktiv måde opsøgte kunder. En ting er at stå klar, hvis en person henvender sig for at købe hash. En helt anden ting er "at banke på døre" for at opfordre folk til at købe hash, udtaler anklager Philip Møller. 

I forbindelse med politiets aflytninger i sagen blev 67 personer afsløret i at købe hash via telefonnummeret på visitkortet. Hovedparten af de sager er endt med bøde eller advarsel til køberne.