Dokumentar vinder pris

Grierson Award til Mord i Junglen

Radiator Film og ABC Film, der til daglig holder til i Filmby Aarhus, går lige nu rundt med et særligt stort smil. Firmaerne har nemlig produceret spillefilmsdokumentaren Mord i Junglen, der i går modtog en Grierson Award - dokumentarfilmens svar på en Oscar.

Filmen vandt i kategorien "Best Documentary on a Contemporary Theme - International", der blev uddelt ved The British Documentary Awards 2013 i London. En anden film i den kategori var den anerkendte dokumentar Searching for Sugar Man.

- Vi er meget stolte af at modtage så fornem en pris. Det kan sgu være et stridsomt arbejde at lave den her slags dokumentarfilm, men i dag drikke vi champagne, siger Stefan Frost fra Radiator Film i en pressemeddelelse.

Mord i Junglen er instrueret af Michael Christoffersen og Hans La Cour. Filmen følger en generation unge indfødte i Peru, der bruger både videokameraer og internet i en ulige kamp for deres rettigheder mod både den peruvianske regering og multinationale olieselskabers miljøsvineri, der ødelægger deres hjem i den sydamerikanske jungle.

Filmen er støtte med 350.000 kroner af Den Vestdanske Filmpulje.