Dokk1's café får social profil

Cafeen i Dokk1 får en social profil og vil ansætte medarbejdere med særlige behov

Foto: Urbanmediaspace.dk

Når kulturhuset Dokk1 slår dørene op til den nye café, som et af de mange tilbud i havnebygningen, vil maden blive serveret af cafémedarbejdere med særlige behov.

Det kan være ansatte i særlige ordninger som for eksempel på nedsat tid.

Ordningen er et led i aftalen mellem Fazer Food Service A/S, som forpagter driften af cafeen og Aarhus Kommune.

- Jeg er meget glad for, at Dokk1 kan rumme medarbejdere med særlige behov. Dokk1 er Aarhus nye medborgercenter, og det sender et stærkt signal, at Dokk1 samtidig har en social profil, siger Rabih Azad-Ahmad (R), der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse og uddyber:

- Vi har som kommune en forpligtelse til at være med til at skabe socialøkonomiske arbejdspladser, og jeg er glad for, at aftalen med Fazer Food Services gør det muligt at hjælpe borgere ind på arbejdsmarkedet, siger han.

Café med skånejob

Medarbejderstaben vil tælle tre ansatte på almindelige vilkår, to ansatte i fleksjobordning og en medarbejder i skånejob.

Dokk1 café bliver et hyggeligt mødested for større og mindre grupper, hvor man kan slappe af, købe en sandwich, arbejde på sin bærbare computer, sludre, drikke en kop kaffe, læse avis, holde læsegruppemøde og meget andet.

Derudover vil caféen også tilbyde udeserververing, så det er muligt at nyde udsigten over vandet og byen, skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.