Dødstrusler på Facebook

Kvinde anklagede mand for pædofili

01:39

1 af 2

- Dit barn kommer til at bøde for dette. Du vil aldrig vide dig sikker. Dø!

Beskeden her er bare en blandt flere trusler, som Jeanette Bank fra Vejle har modtaget, siden hun i tirsdags delte et billede på Facebook med en opfordring om, at man skulle passe på den 31-årige mand, som var på billedet.

Manden havde kontaktet Jeanette Banks 14-årige datter og gjort seksuelle tilnærmelser.

Hvad Jeanette Bank ikke vidste, var, at billedet, hun delte, i virkeligheden var af en anden mand - nemlig af den 28-årige Benjamin Holstebroe fra Aarhus.

Hans billede var blevet misbrugt af manden og pludselig var det derfor Benjamin Holstebroe, som blev hængt ud som pædofil.

Se: Hængt ud som pædofil

Historien har vakt stor opsigt og har nu fået flere Facebook-brugere til at sende dødstrusler til Jeanette Bank, efter det er kommet frem, at det var en uskyldig person, hun anklagede:

- Det er forfærdeligt. Det påvirker mig og min datter dybt. Jeg får det fysisk dårligt, siger Jeanette Bank til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jeanette Banks opslag på Facebook blev delt mere end 8.000 gange i løbet af 24 timer.

Siden tirsdag aften - samme dag, som opslaget blev lagt ud på Facebook - har Jeanette Bank modtaget over 100 trusler. Flere af dem har hun anmeldt til politiet:

- Jeg har ikke rigtig tal på det længere, fordi de hele tiden kommer ind. Nogle har jeg slettet, andre har jeg anmeldt, siger Jeanette Bank til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De voldsomme reaktioner og det faktum, at hun ubevidst hang en uskyldig mand ud, har nu fået Jeanette Bank til at tænke mere over brugen af de sociale medier:

- Jeg har fundet ud af, hvor farligt det er. Hvad, der kan ske ved det, siger hun.

Jeanette Bank overvejer nu at slette sin profil på Facebook.

Se et tv-indslag om Jeanette Banks oplevelser, efter hun delte billedet på Facebook, øverst i artiklen.