Dødsbilist med langt synderegister

Den 25-årige mand, der onsdag kørte over for rødt og dræbte en 15-årig, er tidligere dømt for blandt andet grov vold.

Da en 25-årig mand fra Djursland tidligt torsdag morgen meldte sig selv til Østjyllands Politi i forbindelse med den ulykke, der onsdag aften kostede en 15-årig knallertskoleelev livet, var det ikke mandens første møde med politiet.

Langt fra endda.

Den 25-årige har et synderegister, der blandt andet tæller domme for grov vold, overtrædelse af våbenloven og biltyverier. Det skriver Jyllands-Posten.

Den 25-årige erkendte ved et grundlovsforhør i går, at det var ham, der kørte bilen onsdag aften. Han kørte ifølge flere vidner over for rødt i krydset Silkeborgvej - Åby Ringvej, hvor han med voldsom fart pløjede direkte ind i flere knallertskoleelever.

Eleverne var netop på vej over for grønt og havde ikke en chance for at undvige vanvidsbilisten. En 15-årig fra Harlev blev dræbt ved ulykken.

Ifølge Jyllands-Posten er manden nu sigtet for et helt udvalg af lovbrud i trafikken. Da han meldte sig hos politiet, sikrede han sig nemlig endnu en sigtelse - for vold mod tjenestemand - da han spyttede en kvindelig betjent i ansigtet, mens han verbalt truede hende på livet.

Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger.
Ifølge avisen mente anklageren, at manden ville begå ny kriminalitet, hvis han blev løsladt, og dommeren var åbenbart af samme mening.

I løbet af i går blev yderlige tre personer anholdt. De blev, ifølge Østjyllands Politi, alle afhørt, sigtet og efterfølgende løsladt i løbet af torsdagen.
De tre mænd er henholdsvis 18, 19 og 23 år.

Vagthavende hos Østjyllands Politi oplyser til TV2 | ØSTJYLLAND, at to af de tre løsladte mænd har været på kant med loven tidligere.
De tre mænd er, ligesom den 25-årige fører af bilen, fra Østjylland.

Efterforskningen tyder på, at der har været fem personer i bilen, da ulykken skete, men der er ifølge politiet seks personer involveret i sagen. Vagthavende ønsker af hensyn til den videre efterforskning ikke at uddybe sammenhængen.

Men fakta er, at politiet fortsat leder efter to personer.
Det drejer sig om en kvinde på omkring 18 år, 160 cm høj, spinkel af bygning med skulderlangt mørkt hår. Hun bar et lyst halstørklæde og havde sko med høje hæle. Desuden vil Østjyllands Politi meget gerne tale med en jævnaldrende mand, 160 cm høj, spinkel af bygning og med mellemlangt mørkt hår.