Døds-jernbaneoverkørsel sikres

Overgang hvor 14-årig pige døde bliver sikret

03:02

1 af 2

For lidt over et år siden blev 14-årige Maria Varming Nielsen dræbt ved jernbaneoverkørslen ved Ærøvej ved Funder, nu sikrer Banedanmark overgangen mod fremtidige tragiske ulykker.

Overgangen på Ærøvej ved Funder bliver sikret, her etableres en sluse, så direkte færdsel ind i overkørslen ikke længere er muligt. Som en følge af etableringen af slusen bliver der opsat hegn og flyttet vejsignaler. 
 
Også i overkørslen ved Ådalsvej i Funder opsættes der et hegn, så det ikke er muligt at komme til overkørslen bagom bomdrevet. Desuden opsættes et ekstra vejsignal mod parkeringspladsen ved stationen.
 
- Det drejer sig om at øge antallet af forhindringer og sikre, at forhindringerne er synlige for at skærpe fodgængernes, cyklisternes og bilisternes opmærksomhed i overkørslerne - og det er det,

Banedanmark og Silkeborg Kommune gør ved de to overkørsler. Samtidig skal der tages hensyn til, at overkørslerne ikke er ens, så det er ikke nødvendigvis de samme tiltag, der er de rette i alle overkørsler, siger områdechef i Banedanmark Jørgen Thomsen.