Dødelig syg kræftpatient fik ikke tilbudt psykologhjælp

Erik Dahlberg føler ikke, han er blevet ordentlig informeret

04:39

1 af 2

Erik Dahlbergs liv blev for en måned siden vendt op og ned, da han fik at vide, at han var uhelbredelig syg af kræft.

Ovenpå den nyhed var Erik i chok, og han føler sig ikke ordentlig informeret om mulighederne for psykologhjælp.

- Prøv en gang lige at sætte jer ned og tænk på, at i er blevet rodet rundt i hovedet, i har fået fjernet en tumor, i gør alt muligt andet. Tror i også, jeg har energi til at fare rundt og se, jamen jeg skal også have det og det, og jeg har rettigheder til det og alt muligt andet, siger Erik Dahlberg.

Vicki fik ikke hjælp af diætist: Tabte 10 kilo efter kræftforløb

Erik Dahlberg mener ikke, at sygehuspersonalet på Aarhus Universitetshospital var ordentligt forberedt på at overbringe meddelelsen om følgerne af kræftsygdommen.

- Det eneste, de gør, er, at lægen pænt læner sig sig frem og kigger på min hustru og siger til hende, du skal forberede dig på, at dit liv det bliver anderledes, siger Erik Dahlberg.

Vi er klædt på til det

Hos Aarhus Universitetshospital mener man ikke, at Erik Dahlberg har ret i sine anklager, men man indrømmer, at noget kan gå galt i kommunikationen.

- I de områder, der arbejder med kræft, er vi så ofte i de her situationer, så jeg mener, at vi er klædt på til det. Men der er jo altid tale om kommunikation mellem mennesker, og det er en frygtelig situation at stå i også for familien, de pårørende ved siden af, og der er risiko for, at noget kan gå galt, siger ledende overlæge ved Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, Claus Koch.

Ovenfor kan du se indslaget om Erik Dahlberg samt et interview med formand for Region Midtjyllands hospitalsudvalg, Anders Kühnau (A).