Død piges telefon har sladret

Det er lykkedes it-eksperter at genskabe slettede beskeder og navne fra 14-årig piges telefon

Norske it-eksperter har undersøgt Pernille Oldenborg Linds comptuer og mobiltelefon. Og det er lykkedes dem at genskabe noget af indholdet. Blandt andet slettede sms-er og navne på nogle af de personer, hun har kommunikeret med før sin død.

Eksperterne har undersøgt telefonens SIM-kort. Arbejdet med at genskabe indholdet blev afsluttet den 3. december 2010 og resultaterne er nu fremsendt til Østjyllands Politi, fremgår det af den anmeldelse, som advokat Pia Egsgaard har foretaget.

Ikke afhørt tidligere
Advokaten skriver i anmeldelsen, at flere af navnene tilhører personer, der angiveligt ikke har været afhørt tidligere, og hun opfordrer politiet til at foretage afhøringer af personerne. Hun anfører samtidig, at der gik rygter om, at pigen op til sin død skulle have kendskab til salg af stoffer.

Politiet har tidligere nægtet at genoptage sagen, men foretager nu i første omgang en rutinemæssig juridisk vurdering af de fremsendte oplysninger, oplyser politiets talsmand Mogens Brøndum.

Retsmediciner: Drab forklædt som selvmord
Pernille Oldenborg Lind blev fundet død i sit og forældrenes hjem i Skovby ved Galten Sankt Hans aften 2006, siddende på et trappegelænder med et lagen om halsen. Politiet henlagde sagen som et sandsynligt selvmord.

Den forklaring har forældrene aldrig godtaget. Senest har en amerikansk retsmediciner udtalt, at dødsfaldet ligner et drab forklædt som selvmord og kritiseret politiets efterforskning af sagen.

En nabo har tidligere fortalt TV 2 | ØSTJYLLAND, at han fra sit vindue hørte en mandsstemme råbe højlydt inde fra Pernille Oldenborg Linds hus i timerne op til dødsfaldet.