Dobbelttjek din kylling: Der kan være farlige bakterier i den

Lige nu bliver der tilbagekaldt mange kyllinger fra Løgismose og Princip, fordi der er fundet farlige bakterier i dem

Genrefoto. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Hvis du skal have kylling til aftensmad og du ikke vil være syg, er det en god idé at tjekke, om din kylling kommer fra Løgismose eller Princip.

Der er nemlig en masse kyllinger fra disse to mærker, som bliver kaldt tilbage.

Læs også 100 skolebørn blev syge efter bondegårdsbesøg

Det drejer sig mere specifikt om produkterne "Løgismose Kylling", "Løgismose Kyllingelår", "Løgismose Kyllingebryst", "Princip Kyllingelår" og "Princip Kyllingebryst".

Samtlige produkterne har 26. juni som sidste anvendelsesdato: 26/06/2017.

Løgismose-kyllingeprodukterne er solgt i Netto og Føtex Food, mens Princip kyllingeprodukter er solgt i Bilka, Føtex og Føtex Food.

Giver diarré og feber

Der er fundet et for højt indhold af de såkaldte campylobacter i kyllingerne. Det er bakterier, der findes i dyrenes tarme, og som kan blive spredt ved gødning, afføring og under slagtning.

Læs også Smager din ketchup sært? Så tjek lige salgsdatoen

Fødevarestyrelsen oplyser på sin hjemmeside, at kun få dråber kødsaft med campylobacter kan gøre mennesker syge.

Derfor anbefaler styrelsen, at man enten smider kyllingerne ud eller returnere dem i butikken. Det er især i sommerperioden, at man ofte opdager et for højt indhold af bakterierne i kyllinger. Man bør derfor være ekstra opmærksom i sommerperioden.

Læs også Årets største rejseweekend forude: Kør i god tid

Fødevarestyrelsen skriver, at Statens Serum Institut årligt registrerer 4.500 syge af campylobacter. Men det reelle tal er sandsynligvis 10-20 gange højere, fordi mange ikke går til lægen.

Symptomerne kan være mavepine, diarré, kvalme og feber. Syptomerne opstår som oftest 2-10 dage efter, at man har spist mad med bakterien.