DM i gadefodbold kommer til Aarhus

- Kulturhovedstaden skal nå bredt ud, så alle har glæde af det, ellers kan vi ikke forsvare at bruge så mange penge på det

FC Grønnegade vandt i september 2016 de nordiske mesterskaber i gadefodbold. Foto: FC Grønnegade

1 af 2

I anledning af kulturhovedstadsåret har Aarhus fået værtsskabet for danmarksmesterskabet i gadefodbold.

Mesterskaberne afvikles i september i Musikhusparken.

- Det bliver en fremragende oplevelse for en masse nuværende og tidligere hjemløse. Og at det bliver koblet sammen med kulturhovedstad, giver det noget synlighed. Kulturhovedstaden skal nå bredt ud, så alle har glæde af det, ellers kan vi ikke forsvare at bruge så mange penge på det, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Thomas Medom (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Aarhusianere vinder nordiske mesterskaber i gadefodbold

Han understreger, at det er vigtigt, at hjemløse også føler sig velkommen i kulturåret.

- Som stor fodboldfan glæder det mig. Jeg håber, at en af de store klubber - for eksempel AGF - vil være med i det her for at vise, at fodbold kan indgå i mange sammenhænge, siger Thomas Medom.

Aarhus stiller med flere hold. Blandt andet holdet FC Grønnegade, som vandt guld ved de nordiske mesterskaber sidste år og Aarhus Street Soccer, der er Danmarks første idrætsforening stiftet og drevet af udsatte.

Omkring 250 spillere, trænere og supportere fra hele landet deltager i turneringen.

Det er organisationen Ombold, der står bag afviklingen af DM i gadefodbold. Ombold er en non-profit organisation, der tilbyder tidligere og nuværende hjemløse, misbrugere og andre socialt udsatte et socialt fællesskab gennem fodbold. 

Læs også Grønnegade imponerer til nordiske mesterskaber i gadefodbold

- Alle, der spiller fodbold, ved, at det er en fantastisk måde at være sammen på. Når man som spiller bliver en del af et fællesskab, kan man motivere både sig selv og sine holdkammerater til en bedre tilværelse. Danmarksmesterskabet er det årlige højdepunkt i Ombold, og vi ser frem til at bidrage til festen i Kulturhovedstaden, siger Frits Ahlstrøm, bestyrelsesmedlem i Ombold, i en pressemeddelelse.