Djurs-kandidat venter spændt

Per Zeidler håber, at Liberal Alliances fremgang kan sende ham i Folketinget

03:15

1 af 2

Liberal Alliance er en vinderne ved dette folketingsvalg, hvor partiet har fået 13 mandater på landsplan mod ni mandater i 2011.

Også i Østjylland nyder man godt af denne udvikling. Her står Liberal Alliance til at få to kredsmandater. En fordobling af mandatantallet.

Det første mandat står folketingsmedlem Ole Birk Olesen til at tage, men hvem der løber med det andet, er der endnu spænding omkring.

En af de mulige bejlere er Per Zeidler fra Rønde. Han er byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, men er stillet op som folketingskandidat i Djurs-kredsen.

Om der kommer til at stå Per Zeidler på det andet mandat, venter han nu på at få afklaret, når de personlige stemmer bliver offentliggjort senere i dag:

- Det ved jeg simpelthen ikke noget om. Jeg har hele tiden været udråbt som en lille favorit, men jeg har jo fået tallene i går for Djursland, og der synes jeg ikke, det virker overbevisende, siger han og tilføjer:

- Jeg har lidt ondt i maven lige nu

Liberal Alliance er gået fra 3,9 procent af stemmerne til 5,9 procent i Djurs-kredsen, hvilket ifølge Per Zeidler dækker over en fremgang på omkring 1.000 stemmer.

Per Zeidler var her til morgen i studiet i TV 2 | ØSTJYLLANDs valgcafé. Du kan se eller gense interviewet øverst i artiklen.