Djurdjic' første mål sendte Randers FC tættere på Europa

Med sit første mål i den lyseblå trøje hjalp Nikola Djurdjic Randers FC til en samlet 4-1-sejr over AaB. Randers er nu tre kampe fra europæisk fodbold

Nikola Djurdjic tiljubles af sine holdkammerater efter han scorede sit første mål for klubben i onsdagens 2-1-sejr over AaB. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Randers FC-profilen Kasper Fisker blev kåret som 'man of the match'. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Små 4.000 tilskuere så Randers vinde for anden kamp i træk. Foto: Bo Amstrup - Scanpix

1 af 3

Med en 2-0-sejr i sportstaskerne fra den første playoffkamp i Aalborg havde Randers FC et særdeles gunstigt udgangspunkt inden onsdagens opgør hjemme i egen hule på BioNutria Park.

En tidlig AaB-scoring kunne dog lynhurtigt bringe spænding tilbage i dysten, og nordjyderne så da også markant farligere ud end tilfældet har været i de seneste runder i Superligaen.

  Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Flere gange måtte Randers-keeper Hannes Halldorsson finde reflekserne frem og afværge i sidste øjeblik, både som følge af sløset randrusiansk forsvarsspil og store chancer efter dødbolde. 

Djurdjic kom endelig på tavlen

Det nye offensive makkerpar i Randers, Marvin Pourié og Nikola Djurdjic, forsøgte flere gange at finde hinanden i kampens indledning, men samspillet manglede lidt klasse.

Efter godt en halv time havde tyskeren og serberen dog fået piben til at lyde rigtigt. Serberen satte tyskeren op, og Pourié prøvede at lobbe bolden over AaB’s bagerste kæde. Men kuglen røg retur, og så kunne Nikola Djurdjic endelig score sit første Randers FC-mål efter 353 minutter i klubtrøjen.

  Foto: Bo Amstrup - Scanpix

Dermed skulle gæsterne score tre mål for at avancere, og det virkede mildest talt usandsynligt for et hold, der blot har scoret to mål i sine seneste seks Superliga-kampe.

Klassemål fra gæsterne 

Men med en aldeles glimrende solopræstation på den anden side af pausen bragte Rasmus Thellufsen en smule spænding tilbage i opgøret.

Efter at have snørret Alexander Fischer af flere omgange, så smed han bolden ud i højre side af målet, lige præcis dér hvor Hannes Halldorsson ikke kunne nå den, og så stod der 1-1 i Randers.

Et drøn på overliggeren af Erik Marxen var kort efter tæt på at begrave AaB’s Europa-drømme lige så hurtigt, som de var vakt til live, men først da Viktor Lundberg blev skiftet ind efter en time, blev kampen for alvor lukket.

Velundt mål af svenskeren

Svenskeren havde blot været på banen i fire minutter, da han fik vristet sig fri af AaB-forsvaret og med et hårdt skud sendte bolden under Nicolai Larsen. Lundberg havde ikke scoret siden 16. september, og efter en hård sæson var der ingen tvivl om at både spillere og trænerteam undede ham målet.

Kæmpe krammere fra cheftræner Ólafur Kristjánsson og alle holdkammeraterne var det tydelige bevis på en særdeles vellidt spiller, der dog allerede har meldt ud, at han forlade Randers FC, når hans kontrakt udløber til sommer.

Randers FC - AaB 2-1 (1-0)

1-0: Nikola Djurdjic (34. min.)
1-1: Rasmus Thellufsen (55. min.)
2-1: Viktor Lundberg (66. min.)

Tilskuere: 3.986 

Krammere blev der også givet efter 90 minutter, da dommeren fløjtede forestillingen af. Randers FC vandt kampen 2-1 og gik dermed videre med en samlet sejr på 4-1.

Nu venter OB i næste playoffrunde. Vinderen af den kamp skal møde mesterskabsspillets nummer fire i én kamp om Danmarks sidste europæiske billet - lige nu tegner det til at blive FC Midtjylland.

58:22

VIDEO: Randers FC's træner, Ólafur Kristjánsson, var gæst i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup. Se den her.

Luk video