Disse forretninger jubler over pludselig forårsvarme

Sådan en solskinsdag som i dag, søndag, er meget værd for en række østjyske forretningsdrivende

02:43

Solen er ikke kun populær blandt os, der er trætte af at trække i vintertøjet. I nogle brancher er vejret en af de allervigtigste medspillere, når det kommer til overskud på kontoen.

Heriblandt de kørende is-sælgere.

- Vi har mange flere kunder ved bilerne, Men det gør også vores sælgere gladere. Det giver en god arbejdsdag. Vi møder cirka fire gange så mange kunder i dag, end for, som vi har gjort for fire dage siden, siger Michael Jespersen, der er depotchef ved Hjem-IS i Skanderborg.

Læs også Store vejrforskelle i Østjylland: Her er der brug for en varm jakke

For is-firmaet er det i sommermånederne, man skal hive størstedelen af omsætningen hjem.

- Vi har som udgangspunkt syv måneder om året, hvor vi egentlig ikke rigtig har noget stor aktivitet, hvor vi bare er her af service. Så har vi fem måneder om året, hvor vi skal tjene pengene. Vi er virkelig afhængige af, at når vejret er der, så er det også der, hvor vi er ude, siger Michael Jespersen.

Der er var masser af besøgende hos Hjem-IS i Skanderborg.

Lever af haveelskere

Når solen titter frem, så gør mange haveelskere det også, og dem lever de af hos Moesgaard Havecenter:

- Hvis vejret ikke er godt, så er der ingen omsætning. Hvis det var sådan, at der ikke var solskin, så ville vi gå nedenom og hjem, siger Hanne Bill, der er gartner i Moesgård.

Læs også Forstuvede og brækkede arme og ben: Mange skader sket på trampolinen

Havecenteret har åbent året rundt. Men det er forårsmånederne, de sætter deres lid til, når det gælder overskuddet på bankkontoen. 

- Det er de næste to måneder, vi skal tjene de fleste penge til resten af sæsonen. Hvis vejret fuldstændig flopper, så kan vi ikke indhente det senere, siger Hanne Bill.

Hos Friluftscenter Sprækkebjerg ligger det i navnet – friluftcenter – at vejret er afgørende faktor for en succesfuld forretning. 

Vejret har stor betydning for Friluftscenter Sprækkebjerg nær Hammel.

- Vejret har en stor indvirkning på bookninger. Hvis vejret havde været rigtig dårligt, så havde vi holdt fri derhjemme, siger Thomas Baastrup, der er centerleder på Friluftscenter Sprækkebjerg.

Det er særligt en aktivitet som udendørsgolf, der trækker folk til friluftscenteret, når solen skinner.

- En dag som i dag betyder jo, der er noget her-og-nu-liv, hvor folk sidder hjemme på terrassen og finder ud af, at vi skal ud og røre os lidt, siger Thomas Baastrup.