Direktører skæres væk

Opskriften på en spareplan er klar i Randers Kommune

Det besluttede forligspartierne mandag 22. november, og rammen indstilles nu til økonomiudvalget. I alt skal der spares 7 mio. kr. i 2011 og 14 mio. i årene derefter.

- Det vil gøre ondt, og der skæres hårdt i administration og ledelse. Men når det nu skal være, så mener jeg, at det er en god ramme, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus, der sammen med kommunaldirektør Bent Peter Larsen har udarbejdet rammen.

Antallet af direktørstillinger skal reduceres fra syv til fem. Derfor nedlægges stillingen som vicekommunaldirektør, når den nuværende åremålsansættelse udløber medio 2012. Det sparer to mio. kroner.

Miljø og Teknik og Kultur lægges sammen til ét direktørområde, som skal betjene to politiske udvalg. Derfor skal to nuværende sekretariater bliver til ét. Den samlede besparelse vurderes at være på 2,5 mio. kr.

Randers Kommune vurderer også at flere digitale muligheder for borgerne, kan give besparelser på to mio. kr. Desuden skal der spares 1,5 millioner kr. på at centralisere flere økonomifunktioner. På forvaltninger skal der på leder- og chefniveau skæres med i alt fire millioner kr. Endelig skal der spares henholdsvis en million på sammenlægning af IT-systemer og på øvrige administrative besparelser.

Bag forliget står Socialdemokratiet, SF, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Erik Poulsen (uden for parti). Der er tale om et bredt forlig med 28 ud af 31 byrådsmedlemmer.