Direktør: Sådan skaffer vi pengene

Brabrand Boligforening foreslår salg af jord og nyt højhus som finansieringsmuligheder til helhedsplanen for Gellerup.

I sidste uge havde borgmester Nicolai Wammen (S) inviteret velfærdsminister Karen Jespersen (V) på en gåtur i Gellerupparken for at overbevise hende om, at regeringen bør skyde flere penge i den helhedsplan, der skal gøre området i det vestlige Århus mere attraktivt.

Ministeren kunne ikke love flere penge, og da Århus Kommune ikke selv er i stand til at finansiere det million-dyre projekt, kommer der nu nye forslag til.

Denne gang er det direktøren for Brabrand Boligforening, som byder ind med mulige løsninger.

Direktør Torben Overgaard mener, at pengene kan skaffes, hvis Velfærdsministeriet giver dispensation, så boligforeningen kan sælge en del af de grønne områder og selv beholde pengene. Det skriver JP Århus.

Han mener, at områder som det ud mod Åby Ringvej vil være attraktivt set med erhvervslivets øjne, da det er tæt på en motorvejsforbindelse.

Desuden kunne helhedsplanen tilføres penge fra byggeriet af et højhus i området.

Et højhus på hele 28 etager.

- I de nederste etager kunne være kontorer. Og så kunne der være en restaurant foroven. Tænk sig at sidde deroppe og spise. Måske skal den kunne dreje rundt. Man vil kunne se helt til Sjælland. Og den anden vej kan man se ud forbi Silkeborg, siger Torben Overgaard til avisen.