Direktør forlader cykelhold

Cult Energy Pro Cycling mister direktør Christa Skelde, der takker af efter syv år

Jagten på ny ekstra hovedsponsor til det østjyske cykelhold Cult Energy Pro Cycling har kostet holdet den ene af de to direktører.

Christa Skelde stopper efter syv år på posten.

Dermed bliver det med nedsat mandskab, når den anden halvdel af direktørparret Michael Skelde må lede videre efter ny sponsor. Hvis ikke det lykkes, risikerer Danmarks største cykelhold at lukke efter kun en enkelt sæson blandt verdens næstbedste cykelmandskaber.

Læs også Cykelhold truet af lukning

Chista Skelde stopper angiveligt sit job med øjeblikkelig virkning på grund af stress.

- Ved siden af mine almindelige ledelsesmæssige ansvarsområder har jeg arbejdet hårdt på at finde en medsponsor-løsning for holdet. Så hårdt, at min krop har sendt klarere og klarere advarsler. Efter en lægeundersøgelse i sidste uge, har lægen rådet mig til at slippe alle arbejdsopgaver for at lade kroppen og hovedet få ro, siger Christa Skelde i en pressemeddelelse.

Snydt af fidusmanager

Før denne sæson blev Cult Energy hæmmet af, at en ny manager, hentet i Luxembourg, viste sig at være en fidusmager, som ikke kunne leve op til egne løfter og derfor heller ikke levere en ekstra hovedsponsor.

Det betød, at pengepungen var en del tyndere, da der skulle hentes ryttere. Det samme kan nu ske igen, hvis økonomien kommer så sent på plads, at rytterne har fundet kontrakter andre steder.

- Hvis vi ikke finder en navnesponsor ud over Cult Energy, har vi ikke noget cykelhold i 2016. Cult er åben for, at vi finder enten en større sponsor eller en mindre sponsor sammen med Cult, men vi kan ikke køre holdet videre uden to navnesponsorer, siger sportsdirektør Michael Skelde til Horsens Folkeblad.

Læs også Klar til forårsklassikerne

Derfor går jagten nu igen ind - i første omgang efter penge, så holdet kan sikres sæsonen ud og fortsætte i de kommende år.

- Vi vil fortsætte med at arbejde hårdt for at finde en løsning med en medsponsor, og vi vil være åbne for alle muligheder med henblik på at holde Danmarks stærkeste cykelhold på landevejene i de kommende år, siger Brian Sørensen, stifter og ejer af Cult i en pressemeddelelse.