Direktør aflurede sms'er

Tre kranførere mistede jobbet pga. sms'er

Tre kranførere på Aarhus Havn har mistet deres job, efter havnens ledelse har fundet belastende indhold på en tjenestetelefon.

Det fremgår af et svar som borgmester og formand for Aarhus Havn, Jacob Bundsgaard (S), har sendt til Enhedslistens Jette Jensen.

Havnedirektør Bjarne Mathiesen valgte at undersøge indholdet på en kranføres tjenestetelefon, på en begrundet mistanke om, at den pågældende havde misligeholdt sin kontrakt. Det viste sig at holde stik, og det kostede i sidste ende tre medarbejdere jobbet.

Trusler og mobning

Sagen begyndte ifølge havnens ledelse, fordi der gennem flere måneder havde været overenskomstmæssige strejker, et højt antal sygemeldinger og afvisninger af at påtage sig ekstraarbejde.

Kranførerne var derfor blevet pålagt ekstraarbejde, når skibe ankom uden for normal arbejdstid. Det medførte både trusler og mobning mellem kolleger på havnen, og på den baggrund besluttede ledelsen at tjekke sms-korrespondancen fra en kranføres tjenestetelefon.

Har selv sagt op

Indholdet af sms-korrespondancen viste sig at være så belastende for den kranfører, der havde haft telefonen, og to andre kranførere, at Aarhus Kommunes jurister vurderede, at der var tale om væsentlig misligholdelse af de tre kranføreres ansættelsesforhold.

De tre kranførere har efter forhandlinger med kranførernes faglige organisation 3F og Aarhus Havn valgt at opsige deres stillinger og indgå fratrædelsesaftaler.