Direktør om Aarhus 2017: Det har oversteget vores egne forventninger

Lørdag sluttede et år med kultur, da Aarhus gav titlen som Kulturhovedstad videre til Leeuwarden i Holland og Valletta på Malta

02:49

Kulturhovedstadsåret sluttede i går, lørdag, og dagen derpå var der tid til at reflektere over det længe planlagte år med kultur i hele Region Midtjylland.

En af dem, der har været med helt inde i maskinrummet under den planlægning er direktøren for det hele, Rebecca Matthews.

- Jeg synes, at det på mange måder har oversteget de forventninger, vi har haft i sekretariatet og organisationen bag, siger administrerende direktør for Aarhus 2017, Europæisk Kulturhovedstad Rebecca Matthews. 

04:56

VIDEO: Se de bedste øjeblikke fra Aarhus 2017. Video: Wasabi Film

Luk video

Borgmester: Vi har et stærkt fundament

Også hos Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, var der tilfredshed med, hvordan byen havde taget sig ud i sit år som Kulturhovedstad, og han mener, at Aarhus nu skal bygge videre på det.

- Vi har sat rekord i antallet af turister, kongresser og krydstogtsanløb, så vi har et meget stærkt fundament nu. Folk har fået en god oplevelse i Aarhus, som vi gerne skulle have til at komme tilbage og være med til at skabe liv og omsætning i byens gader og butikker, siger Jacob Bundsgaard (S).

Læs også Kjeld Holm med i ny Aarhus-sang: Det er blevet virkelig godt

Når året er omme forventes det, at antallet af overnatninger på hoteller, vandrehjem og campingpladser i Aarhus lander på cirka 1,25 millioner. Det er næsten dobbelt så mange som i 2012, hvor der blev registreret 750.000 gæster. 

Fest på havnen

Lørdag aften skulle der vinkes farvel til titlen som Kulturhovedstad. Derfor var mange aarhusianere taget ned på havneområderne i byen for at overvære lukningen, der blandt andet bød på et stort fyrværkerishow.

Også hos de fremmødte aarhusianere var der glæde over den måde, som året var forløbet på.

- Jeg tænker, at vi som by har løftet den titel rigtig flot. Der har været et hav af arrangementer, der har været stort og småt, og der har været noget, som vi ellers aldrig ville have fået til Aarhus tænker jeg, siger Susanne Søndergaard Hansen, der var taget ned på havnen for at overvære slutningen på Kulturåret.

Se flere reaktioner på Aarhus 2017 i videoen øverst i artiklen

Herunder kan du se hele afslutningsshowet fra havnen i Aarhus: