Direktør efter hacking: Sikkerheden har ikke været god nok

En ikke gennemført opdatering kan være skyld i, at hackere fik adgang til elektroniske infotavler i Randers

01:57

Personer verden over blev fredag ramt af hackerangreb på deres computere.

Hackerangrebet bestod af ransomware, som betyder, at filerne på ens computer bliver låst, og der kræves herefter betaling for at få filerne låst op igen. 

Læs også Tilbage på job: Tag disse forholdsregler og undgå hackerangreb

Også i Østjylland blev folk ramt af det omfattende hackerangreb. Virksomheden Expromo driver en række elektroniske infotavler i Randers, og de tavler var blandt de hackede. 

Virksomheden fortæller nu, at deres sikkerhed ikke har været god nok.

- Nej det har den ikke. For alt den analyse, med det forbehold, der er, når vi taler om inficeret software, som vi har lavet, indikerer, at det er en ikke gennemført opdatering af Windows-operatørsystemet, som har givet muligheden, siger direktør i Expromo Jørgen Noes. 

Tavlerne i Randers viser ikke længere hackernes meddelelse. De er nu helt sorte i stedet.

De forbipasserende kunne derfor se et noget anderledes budskab på skiltene, end de var vant til. På skærmen var nemlig en meddelelse om, at der skulle betales en løsesum, det er dog ikke noget, som Expromo har tænkt sig at gøre.

- Situationen er, at der som en del af det skærmbillede, som blev lagt ind, blev nævnt en løsesum, men for vores vedkommende har vi ikke forholdt os til det. Det ligger os fjernt at betale det, siger Jørgen Noes.

Læs også Randers-skilte ramt af internationalt hackerangreb

Tavlerne i Randers er derfor indtil videre sorte, og det bliver de ved med at være det meste af ugen.