Digitalisering af klippekort skaber problemer for daginstitutioner

Farvel til klippekortet har gjort det mere besværligt for aarhusianske daginstitutioner at tage børnene med på tur

02:01

Trafikselskabet Midttrafik har i 2017 sagt endegyldigt farvel til papklippekortet, og det har skabt problemer for de aarhusianske dagsinstitutioner.

De aarhusianske pædagoger finder det nemlig besværligt at tage børnene med på spontane ture. Før 2017 havde de bare brugt det fysiske klippekort, men nu skal billetterne bestilles på nettet og printes ud på forhånd.

Det betyder blandt andet, at pædagogerne skal bruge mere tid på at betale regninger og girokort, og det giver mindre tid til børnene.

Læs også Sidste weekend med de gammeldags klippekort

- Det er problematisk, fordi det er børnenes hverdag, som man går ind og blokerer lidt for, siger formand for forældrebestyrelsen ved Børnehuset Egmontgården i Viby Kamilla Faddersbøll til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Forældreorganisation: Ærgerligt!

Hos Aarhus Forældreorganisation nikker de også genkendende til problemet, som de kalder ærgerligt. Organisationen ser gerne, at der bliver fundet en løsning.

- Vi tænker, at der skal laves en god løsning mellem Aarhus Kommune og Midttrafik, og det skal helst være en løsning, der kommer børnene i byen til gode, siger daglig leder hos Aarhus Forældreorganisation Mette Bach Larsen.   

15. januar 2017 var sidste dag, man kunne bruge de fysiske klippekort.

I sidste ende skal en løsning på problemet findes mellem kommunen og Midttrafik.

Hvis man spørger på Aarhus Rådhus, så er den ansvarlige rådmand klar på at rejse problemstillingen.

- Det er et reelt problem. Rejsekortet og de tekniske løsninger, som Midttrafik har lavet og leveret, skaber nogle udfordringer for vores medarbejdere. Det er meget teknisk kompliceret, bureaukratisk og tidskrævende at planlægge, at børnene skal komme rundt. Derfor synes jeg, at vi skal rejse problemstillingen og have en dialog med Midttrafik om det, siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V). 

Du kan se mere om problematikken i videoen øverst i artiklen.

02:03

VIDEO: Flere daginstitutioner forudså, at det ville skabe problemer, allerede da det blev annonceret, at klippekortet ville udgå.

Luk video