Digesvaler flytter ind på byggeplads

Tunnelbyggere viger for lille flok fugle, der har taget bo i sandbunker

Digesvalernes redehuller i sandbunkerne ved Marselisbyggeriet

Et par digesvaler holder udkik på hegnet omkring byggepladsen

1 af 2

Tunnelbyggerne, der skal anlægge en tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus, har fået selskab af naturens egne små tunnelbyggere.

I krydset ved Viby Ringvej/Åhavevej/Aarhus Syd Motorvejen har en flok digesvaler slået sig ned i sandbunkerne. De har bygget reder og bor nu med udsigt til Åhavevej.

Og der får de lov til at bo helt frem til september, hvor svalerne er færdige med at opfostre deres unger og forlader Danmark for at sætte kursen sydpå:

- Når vi observerer tomme reder, og svalerne er på vej til Afrika, genoptager vi arbejdet i området, udtaler projektleder Helle Svantemann fra Trafik og Veje, der har sendt TV 2 | ØSTJYLLAND billederne af konsortiets nye naboer.

Konsortiet der bygger på stedet vælger simpelthen at arbejde udenom bunkerne med de små nye beboere, der lægger deres æg mellem en halv og en hel meter inde i brinken.

Og når ret skal være ret er den etape af byggeriet, fuglene har okkuperet, ikke en del af selve den kommende tunnel, men mere præcis den første etape af Marselistunnelen, hvor man forbedrer tilkørselsvejene til Aarhus Havn.

Læs mere om den del af byggeriet, der udføres at de tunnelbyggere, der ikke har vinger, ved at klikke her.