DF'er vil have selfie med kæmpe-frikadelle

Frank Nørgaard (DF) synes, at det er godt, at Randers har fået en kæmpefrikadelle

03:08 Luk video

En kæmpestor frikadelle-skulptur er blevet opstillet i Randers, og det er rigtig godt, mener Frank Nørgaard (DF), der er byrådsmedlem i Randers. Han vil nu have taget et billede sammen med den.

For en måned siden snakkede alle i Randers og resten af landet om frikadeller, da et lille flertal i byrådet bestående af Venstre og Dansk Folkeparti besluttede, at dansk madkultur, deriblandt svinekød, skal være en del af menuen i daginstitutionerne i Randers Kommune.

Frikadellerne er igen på menuen

Nu er frikadellerne så igen på dagsordenen i Randers. Det skyldes, at en eller flere ukendte personer har opstillet en stor frikadelle-skulptur ved den meget trafikerede rundkørsel nær politistationen i Randers Midtby. Og det vækker både smil og ærgrelse hos politikerne i byen.

Politiker om Randers-frikadelle: En sjov happening

- Jeg synes, at det er rigtig godt. Jeg synes, at det er fint, at der er nogen, der vil bruge tid på at lave happening mere end en måned efter, at vi behandlede sagen i byrådet, siger byrådsmedlem Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti, der i sin tid stillede forslaget om madordningerne i børneinstitutionerne.

Vil have billede med kæmpefrikadellen

Han mener ikke, at den store frikadelle-skulptur, der er placeret på et plankeværk, skader byens image. Og han føler sig ikke provokeret af den.

- Slet ikke. Jeg har ikke været inde ved siden af den endnu, men jeg har en klar forventning om, at jeg snarest muligt skal ind og have taget et foto, så jeg får foreviget mig selv ved siden af en kæmpefrikadelle, der er på vej over et plankeværk. Jeg synes, at det er rigtig fint, siger Frank Nørgaard.

Vedtaget: Gris på menuen et krav i Randers Kommune

Sådan er det i et demokrati

Mogens Nyholm (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune, mener, at det er en sjov happening, der viser, at folk i Randers har humor.

Dog siger han:

- Jeg er ked af, at frikadellen er sat op, for jeg mener, at det havde været bedst for Randers Kommune, hvis vi ikke havde haft den frikadelleforordning. Jeg og mit parti (det Radikale Venstre, red.) stemte imod det, men det er sådan i et demokrati, som vi heldigvis har i Danmark, at det er flertallet, som bestemmer. Der er altså et meget lille flertal, der har sagt, at de vil bestemme hvad, der skal serveres i børnehaver og børneinstitutioner, siger Mogens Nyholm.

Frikadelle-skulpturen blev opstillet fredag, og det vides endnu ikke, hvem der har lavet den.

 

Du kan se den store frikadelle og høre interview med de to politikere i videoen øverst på siden.