DF'er: Vi skal nok i regering

Aarhusiansk folketingskandidat tror på, at Dansk Folkeparti vil indgå i en regering med Venstre

01:23

1 af 2

- Vi skal være der, hvor der er størst mulighed for indflydelse.

Sådan har det gang på gang lydt fra Dansk Folkeparti på spørgsmålet om, hvorvidt partiet kunne være interesseret i at træde ind i en regering.

Partiet har gennem årene stået uden for regeringssamarbejdet med blå blok og i stedet fungeret som støtteparti og oppositionsparti.

Den funktion kan Dansk Folkeparti nu blive tvunget til at vinke farvel til, er meldingen fra blandt andet partiets egen folketingskandidat i Aarhus, Knud Mathiesen.

Set i lyset af den massive fremgang på landsplan, hvor partiet kan se frem til at høste ekstra 15 mandater, så kan det være svært at komme udenom indtrædelsen i en regering, fortæller han:

- Jeg tror også, vi vil have det godt med at komme i regering. Jeg synes, at når man er kommet op i den størrelse, så er det svært at undgå, siger Knud Mathiesen.

I alt står Dansk Folkeparti til at få 37 mandater, hvilket gør partiet til det næststørste parti i Folketinget - kun overgået af Socialdemokraterne.

Partiet er dermed også større end Venstre, som gik hele 13 mandater tilbage ved det netop afsluttede folketingsvalg.

Du kan høre et interview med Knud Mathiesen øverst i artiklen, hvor han kommenterer muligheden for regeringssamarbejde og fortæller om selve valgdagen.