DF'er i modvind efter abe-billede: Vil ikke forsvare noget

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Randers Kommune Frank Nørgaard bliver kritiseret på Facebook for en deling af et billede, som beskyldes for at være racistisk

Øverst et billede af en stor flok aber, der kravler rundt på en rød bil – og nederst et billede af en flok mørke amerikanske mænd i færd med at hoppe rundt ovenpå en politibil.

Sådan er motivet bag et billede, som Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Randers har delt på Facebook. Du kan se billedet nederst i artiklen.

Det billede har fornærmet flere på Frank Nørgaards Facebookprofil, og han beskyldes for racistiske undertoner og for at sammenligne sorte mennesker med aber. 

Læs også Ivan fra Grenaa hedder Trump til efternavn: Har overvejet at slette det

Men det giver Frank Nørgaard ikke meget for – faktisk overhovedet intet.

- Jeg gider ikke stå og forsvare noget som helst. Folk må komme ned på jorden og være bare en lille smule mindre hellige bag tastaturet. Jeg kan overhovedet ikke se, at der skulle være noget som helst racistisk i det billede. Når man ser, hvad dem, der får ondt i måsen over det, deler og synes godt om, kan jeg ikke se, hvad de kan få ondt i måsen over her - det kan jeg ikke, siger Frank Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at det øverste billede er meget morsomt, mens det nederste er trist og grænseoverskridende. Men racistisk i sin sammenligning forstår han ikke, at der er folk, der ser det som. 

Læs også Stifter af madmarked truer med at flytte: Kone står til udvisning

- Det må være fordi, de har en tankegang, der leder dem hen på det, at de kan læse noget racistisk eller politisk i det, siger Frank Nørgaard.

Ifølge Frank Nørgaard er der en skævvridning i, hvornår borgere og medier reagerer på opslag, der kan virke kontroversielle. 

Læs også Redningsaktion af elever i havsnød: Ingen havde redningsveste på

- Om man kan tolke det eller ikke tolke det, må folk jo selv om. Jeg synes, det er underligt, at nogle godt kan tillade sig at lave en masse om Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg og alle mulige andre, det er man ligeglad med, og det skal man bare finde sig i. Og når man laver noget, eller deler noget, der vender det 180 grader rundt, så kan man nærmest falde i svime over det. Jeg synes, det er urkomisk, siger Frank Nørgaard.

Havde du også delt billedet, hvis det havde været hvide mænd, der hoppede på politibilen?

- Ja, det er jeg fuldstændig fløjtende ligeglad med. Det havde da ikke gjort det billede mindre tragisk og trist, så det havde jeg da. Om man tror på det eller ej, er der ingen sammenkobling mellem de menneskers hudfarve og så aberne på det øverste billede, fastslår Frank Nørgaard.