DF: Vi er byen, folk kører forbi

Politikere diskuterer tilflyttere

10:27

1 af 2

Ligesom flere andre østjyske kommuner har Skanderborg Kommune problemer med til at tiltrække nye borgere.

De unge flytter væk fra byen for at få en uddannelse i for eksempel Aarhus, men til gengæld er det sværere den anden vej, når det kommer til at få tilflyttere.

Ifølge Dansk Folkeparti skal Skanderborg være bedre til branding.

- Det (Skanderborg, red.) er blevet en gennemfartsby, som folk kører udenom. Vi skal brande Skanderborg som en pendlerby, siger Martin Frausing Poulsen fra DF.

Borgmester Jørgen Gaarde (S) anerkender problemet, men mener, at det naturligt, at de unge tager til Aarhus for at studere.

- Problemet er, at de bliver derhenne, fordi det er svært at komme af med deres lejlighed. Vi håber, at de kommer tilbage til Skanderborg, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) og tilføjer:

- Jeg tror godt, at man ved, at når man studerer, vil man gerne bo inden for Ringgaden.

Trafikken af borgere væk fra byen skal senere blive til trafik ind i byen, fortæller Venstres spidskandidat Søren Erik Pedersen:

- Vi skal give de unge en fornemmelse af, at de er interessante, så de vender tilbage efter deres uddannelse, siger Søren Erik Pedersen fra Venstre.

Hvis de unge skal flytte tilbage og slå sig ned efter dem har færdiggjort deres uddannelse, handler det også om at rammerne skal være i orden, lyder et andet argument:

- Vi har ikke tilstrækkeligt med almennyttige boliger, siger Tage Nielsen fra Radikale Venstre.

Se et uddrag fra debatten, hvor politikerne diskuterer, hvordan kommunen kan tiltrække flere tilflyttere øverst i artiklen.