DF til Pride: Vil gøre op med fordomme

Den aarhusianske ungdomsafdeling af partiet var til stede til lørdagens Aarhus Pride

Lørdag gik op mod 6000 farverige og glade mennesker gennem Aarhus’ gade. Det var det årlige Pride, der løb af stablen, hvor de homo-, trans- og biseksuelle gøre opmærksom på, at der skal være plads til alle. Også andre deltog for at bakke op om budskabet og mangfoldigheden.

Til paraden var nemlig DF Ungdom Aarhus, hvis medlemmer mødte op med både banner og en stand.

- Vi vil gøre op med fordommen om, at DF ikke kan lide homoseksuelle. Efter et bestyrelsesskifte vil vi være mere aktive og opsøgende, fortæller formand for DF Ungdom Aarhus, Ole Andersen, til tv2oj.dk.

Fik blokeret stand
Han pointerer samtidig, at der faktisk har været homoseksuelle med i ungdomspartiets bestyrelse i flere år, og derfor er det kun naturligt for medlemmerne at deltage i paraden.

- I forbindelse med paraden er vi da også blevet fint modtaget. Der har kun været en enkelt træls episode med Enhedslisten, der blokerede vores stand og kaldte os racister. Men det fik formanden for Aarhus Pride heldigvis stoppet, siger Ole Andersen.

Ungdomspartiet har planer om at være en del af festlighederne hele lørdagen. Udover DF Ungdom deltager DF-folketingsmedlemmerne Liselotte Blixt, Tilde Bork og Karina Due også i Aarhus Pride. 

02:24

Se video fra paraden her

Luk video