DF-fremgang bekymrer Khader

Naser Khader frygter for "socialdemokratisk politik" på det økonomiske område

De Konservatives spidskandidat i Østjylland, Naser Khader, er bekymret for den store fremgang til Dansk Folkeparti under torsdagens folketingsvalg.

Naser Khaders bekymring går på, hvad Dansk Folkeparti mange ekstra mandater kommer til at betyde for den økonomiske politik under en eventuel borgerlig regering.

- Hvis Dansk Folkeparti får meget indflydelse på den økonomiske politik, kommer det til at ligne 00'erne, hvor Fogh ikke kunne gennemføre reformer på grund af Dansk Folkeparti.

- Det bliver jo socialdemokratiske politik. Så må vi gøre alt, hvad vi kan. Nu har jeg jo en baggrund i Det Radikale Venstre. I 90'erne havde de kun seks-syv mandater, men de tvang Nyrup til rigtig meget, siger Naer Khader torsdag aften til Ritzau.

Se: DF jubler - V bløder

Han mener, at den økonomiske politik, som Dansk Folkeparti har varslet, er farlig for Danmark.

- Hvis vi skal bevare vores velfærd, så er det vigtigt, at vi får reformer, og at vores offentlige sektor ikke bare vokser, siger han.

Han glæder sig derfor over fremgangen til Liberal Alliance.

- Egentlig er jeg glad for, at Liberal Alliance er styrket, for der bliver brug for en modpol til Dansk Folkeparti, så det hele ikke bliver socialdemokratisk.

Dansk Folkeparti står til en massiv fremgang - både i Østjylland og på landsplan. Partiet går kraftigt frem i samtlige af de østjyske valgkredse, der var talt op kort efter kl. 23.

Til gengæld står Naser Khaders parti, De Konservative, til en tilbagegang.