DF-byrådsmedlem udlover dusør i sag om stenkast

Byrådsmedlem i Silkeborg Teresa Jørgensen (DF) har udlovet en dusør på 20.000 kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af stenkast-sag

En vagt fra Vejdirektoratet fik sig en ordentlig forskrækkelse i søndags, da han kørte på den stadig lukkede Silkeborg-motorvej. Her blev der kastet tre tunge sten og to mindre sten mod bilen, men heldigvis var der ingen af dem, der ramte.

Hos Lokalpolitiet i Silkeborg tror man, at det er fire drenge og to piger i 16-årsalderen, der står bag, men man er ikke nærmere en identifikation og faktisk på bar bund. 

Læs også Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Det får nu Teresa Jørgensen (DF), der er medlem af Silkeborg Byråd, til at udlove en dusør på 20.000 kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring i sagen.

- Jeg har overladt det helt til politiet at vurdere, hvilke oplysninger, der tæller som nyttige oplysninger, men jeg finder det så alarmerende og grusomt, at en dansk borger eller en turist ikke kan færdes trygt og frit på vores veje, siger Teresa Jørgensen til tv2oj.dk.

- Det er en total vandalisme ud over alle grænser. Er det bare narrestreger og dumhed skal det stoppes omgående, siger hun. 

Læs også Tre personer har henvendt sig i sag om stenkast fra bro

Hun håber, at nogle af dem, der kender gerningsmændene, kan blive fristet af at stikke deres venner.

- Hvis det er unge mennesker, er der ingen tvivl om, at jeg håber en dusør kunne gøre, at den loyalitet mange unge har overfor hinanden kunne blive brudt. Det er mange penge for unge mennesker at kunne få. Det kan være den gulerod, der skal til, siger Teresa Jørgensen.

Få dage før stenkastet i Silkeborg døde en tysk turist efter at en person kastede en sten ned fra en motorvejsbro nær Odense. Hun var i selskab med sin mand, der er i kritisk, men stabil tilstand, og deres 5-årige søn, der slap uden skader.